Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Minister Omerzel še vedno posluje z državo?

Deli na:
Minister Omerzel še vedno posluje z državo?

Foto: Bobo

Minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel že nekaj mesecev zatrjuje, da njegovo podjetje Lastinski z državo ne dela več. Toda dokumenti pričajo, da temu ni tako. Celo več. Neverjetno hitenje z zamenjavo nadzornega sveta Darsa kaže na to, da si pred predčasnimi volitvami želi minister podrediti nadzorni svet in upravo Darsa.

Podjetje Lastinski, ki je decembra lani od države prejelo še 75 tisoč evrov, je imelo do takrat tudi ekskluzivno pravico do obnov, vzdrževanja in drugih del na cestno vremenskih postajah Boschung mecatronic. Zaradi pristiskov javnosti in vpletenosti Omerzela je bil imenovan nov zastopnik, in sicer podjetje Svet strojev iz Maribora. Minister je takrat dejal, da se odpovedije 0,15 milijona evrom. Dokumenti zdaj kažejo, da je šlo samo za navidezni prenos poslov, saj naj bi v resnici na projektu delali isti Omerzelovi ljudje, samo pod drugim imenom.

Dars je v drugi polovici februarja letos od družbe Svet strojev prejel ponudbo za končno popravilo droga na CVP Bandera. Toda pozor. Poročilo o poškodbah na opremi CVP je enako poročilom, ki jih je pred za Dars pripravljajo ministrovo podjetje. To dokazuje pregled lastnosti poslanega dokumenta, kjer je kot avtor napisan „veberm“. To je Mitja Veber, ki je zaposlen v podjetju Lastinski in ki je Omerzela, potem ko je postal minister, nadomestil na direktorskem položaju. Dokumentacija dokazuje, da se minister še zdaleč ni odrekel državnim poslom in da je bil prenos licence na družbo Svet strojev le navidezen.

Da bi posle ohranil, skuša zdaj Omerzelovo ministrstvo na hitro zamenjati nadzorni svet Darsa, saj bi oviro po volitvah lahko predstavljala aktualna uprava. Zato tudi hitenje, neresnične navedbe in diskreditacija, češ da ima Dars najslabše poslovne rezultate do zdaj. Vendar to demantirajo številke – Dars ima rekorden dobiček in je sposoben poravnavati svoje obveznosti. Zato cilj prek neresničnih navedb in diskreditacij v javnosti ni zgolj kadrovska menjava, temveč očitno in predvsem ohranitev svojih zasebnih interesov.