Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Dars lani v 11 mesecih z rekordnim čistim dobičkom

Deli na:
Dars lani v 11 mesecih z rekordnim čistim dobičkom

Foto: Bobo

Družba za avtoceste v RS (Dars) je v prvih 11 mesecih lani ustvarila 44,1 milijona evrov čistega dobička, kar je 31 odstotkov več kot v enakem obdobju leta 2012, hkrati pa je to doslej največ v zgodovini družbe Dars. Poslovanje je v sredo na redni seji obravnaval nadzorni svet Darsa in ga ocenil kot zelo uspešnega, je danes objavil Dars. (na fotografiji predsednik uprave Darsa Matjaž Knez)

Nadzorni svet Darsa je sprejel tudi poslovni načrt družbe za leto 2014, ki napoveduje dvig prihodkov z dosedanjih 310 na skoraj 340 milijonov evrov. S sprejemom poslovnega načrta so nadzorniki Darsa omogočili nadaljnje poslovanje družbe v letu 2014. Ob lani doseženem reprogramu posojil ter glede na dosežene rezultate in denarna sredstva je Dars sposoben poravnati vse finančne obveznosti v letu 2014, je družba zapisala v sporočilu, objavljenem prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Nadzorniki so se seznanili tudi s poslovanjem odvisne družbe Delkom. Kot navajajo v družbi, se je odločitev za vzpostavitev hčerinske družbe Delkom s področja telekomunikacij izkazala za uspešno, saj je družba v dobrem mesecu poslovanja že dosegla nove posle in rast prihodkov.

Nadzorni svet je potrdil tudi sklep uprave Darsa, da v naravni katastrofi, ki je Slovenijo prizadela v večjih razsežnostih, s svojo mehanizacijo nudi pomoč civilni zaščiti. Posamezne avtocestne vzdrževalne baze bodo na svojih lokacijah glede na potrebe na voljo civilni zaščiti z opremo in vozili.

Darsova izjava za javnost:

DARS v prvih enajstih mesecih 2013 posloval uspešno

Nadzorni svet DARS d.d. je na včerajšnji redni seji obravnaval poslovanje družbe v prvih enajstih mesecih lani. Nadzorniki so poslovanje v tem obdobju ocenili kot  zelo uspešno. Realizirani čisti dobiček je za 31 odstotkov presegel dobiček iz enakega obdobja 2012 ter znašal 44,1 milijona evrov, kar je največ v zgodovini družbe DARS d.d. do sedaj.
 


Do konca leta 2013 je uspelo družbi doseči dogovore za reprogram posojil, ki zapadejo v letu 2014 v vrednosti 97 milijonov evrov. Glede na dosežene rezultate in denarna sredstva  je družba sposobna poravnati vse finančne obveznosti v letu 2014. S sprejetjem krovnega zakona o poroštvu (DARS d.d. že od pomladi leta 2013 sodeluje s pristojnimi ministrstvi za sprejem tovrstnega zakona), bo družbi dana možnost celovitega upravljanja z dolgom družbe in posredno dana sistemska rešitev za vrnitev celotnega dolga DARS d.d. iz lastnih prihodkov družbe.
 
Nadzorni svet se je seznanil s poslovanjem odvisne družbe DELKOM. Odločitev za vzpostavitev hčerinske družbe DELKOM  s področja telekomunikacij se je izkazala za uspešno, saj je družba v dobrem mesecu poslovanja že dosegla nove posle in s tem skoraj 50-odstotno rast prihodkov na letni ravni kot v preteklosti.
 
Nadzorni svet je sprejel Poslovni načrt za leto 2014, ki ambiciozno napoveduje dvig prihodkov na skoraj 340 milijonov evrov, s sedanjih 310 milijonov evrov. S tem so nadzorniki DARS d.d. omogočili nadaljnje poslovanje družbe v letu 2014.
 
Nadzorniki so potrdil tudi sklep uprave DARS d.d., da v naravni katastrofi, ki je Slovenijo prizadela v večjih razsežnostih, s svojo mehanizacijo nudi pomoč civilni zaščiti. Posamezne avtocestne vzdrževalne baze bodo na svojih lokacijah glede na potrebe na razpolago civilni zaščiti z opremo in vozili DARS d.d..