Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nadzorniki Darsa ugotovili, da uprava dobro obvladuje stroške poslovanja

Deli na:
Nadzorniki Darsa ugotovili, da uprava dobro obvladuje stroške poslovanja

Foto: Bobo

Nadzorni svet Darsa je včeraj na redni seji med drugim obravnaval poslovanje družbe v prvih osmih mesecih letošnjega leta. Nadzorniki so soglašali, da poslovni kazalniki v tem obdobju bistveno ne odstopajo od načrtovanih. Ugotovili so tudi, da uprava družbe dobro obvladuje stroške poslovanja.

Skupni prihodki družbe so bili v obdobju januar–avgust 2013 za odstotek višji od načrtovanih, sicer pa za tri odstotke nižji od ustvarjenih v enakem obdobju leta 2012. Prihodki od cestnin, ki predstavljajo večino skupnih prihodkov Darsa, so bili za odstotek višji od načrtovanih ter enaki ustvarjenim v prvih osmih mesecih lanskega leta. Pri tem so bili prihodki od cestninjenja tovornih vozil v obdobju januar–avgust 2013 za dva odstotka nižji od načrtovanih in ravno toliko od realiziranih v enakem lanskem obdobju. Prihodki od vinjet so v obdobju januar–avgust 2013 presegli načrtovane za pet odstotkov, realizirane v enakem lanskem obdobju pa za dva odstotka.

Dars je v prvih osmih mesecih letos zmanjšala stroške poslovanja. Ti so 13 odstotkov pod načrtovanimi ter 12 odstotkov pod realiziranimi v enakem lanskem obdobju.

V prvih osmih mesecih letošnjega leta je Dars posloval s čistim dobičkom, ki presega tako načrtovanega kakor tudi realiziranega v enakem obdobju lani.

Nadzorniki so obravnavali tudi poročili revizijske komisije nadzornega sveta o prilagoditvi programske opreme cestninskega sistema ob uvedbi nove stopnje davka na dodano vrednost ter nakupa in vzdrževanja cestno-vremenskih postaj.