Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Milijonar med reveži: SDS gre na volitve z 2,5 milijona evri, druge stranke imajo po nekaj sto tisočakov

Deli na:
Milijonar med reveži: SDS gre na volitve z 2,5 milijona evri, druge stranke imajo po nekaj sto tisočakov

Janez Janša in Viktor Orban na kongresu SDS - Foto: Bobo

Čeprav se bo volilna kampanja uradno začela šele 24. marca, nas SDS že ves mandat bombardira s svojimi plakati, vsako leto nam pošilja anketne vprašalnike, na katera nam ponuja zaželene odgovore in sodelovanje pri žrebu za nagrade, če bomo sporočili svoje osebne podatke.

Na računu ima skoraj 2,5 milijona evrov, še enkrat toliko pa njena propagandna trobila, njena konkurenca iz KUL-a se na volitve odpravlja s skupno manj kot 800 tisočaki.

Pišemo, kakšne vprašalnike nam je SDS poslala na domove in kakšne nagrade ponuja, kaj je največjo vladno stranko zanimalo lani in predlani ter kaj je na podlagi odgovorov obljubljala pred volitvami 2018, ko je njeno volilno konvencijo obiskal njihov vzornik Viktor Orban.

Vladne stranke izigravajo volilno kampanjo, saj nas že dve leti nagovarjajo z velikimi plakati, premier Janez Janša se je aktiviral tudi na instagramu in tiktoku, ministri iz vrst NSI se oglašujejo s plakati in intervjuji na provladnih televizijah, Slovenijo je s svojo podobo polepil celo Zdravko Počivalšek.


Razkrivamo, koliko denarja imajo stranke na svojih računih, koliko ga sploh lahko uporabijo v času volilne kampanje, kako bo računsko sodišče obravnavalo sredstva, ki jih za svojo propagando stranke uporabljajo že pred uradnim začetkom volilne kampanje.

Pišemo tudi o gneči med Janševimi zavezniki, ki ciljajo na iste volivce, vse stranke pa imajo približno enake možnost za vstop v parlament.

Pred štirimi leti sta Marjan in Janez Podobnik podprla NSI, ki zdaj nastopata z listo Povežimo Slovenijo, v istem bazenu ribarita še Aleksandra Pivec in Zmago Jelinčič. Lahko se celo zgodi, da bodo drug drugega »pobili«, SDS pa bo v parlamentu ostal sam.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24