zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Milan Zver zbral že 7000 podpisov podpore za predsedniško kandidaturo

Deli na:
Milan Zver zbral že 7000 podpisov podpore za predsedniško kandidaturo

Foto: Primož Lavre

Milan Zver je zbral že 7000 podpisov podpore za kandidaturo, je na dan začetka zbiranja podpisov predsedniških kandidatov sporočila SDS. Za Zvera podpise zbira civilna pobuda Združujemo za prihodnost, med vidnimi podpisniki pa so Barbara Brezigar, Drago Jančar, dr. Lovro Šturm, Vera Ban, France Cukjati, dr. Ivan Štuhec, dr. Janko Kos, Gorazd Pučnik, dr. Metka Zorc, Damjan Damjanovič, dr. Ljubo Sirc in Lojze Peterle.

Objavljamo izjavo SDS:

Do danes skoraj 7.000 podpisov podpore za kandidaturo dr. Milana Zvera

Med njimi Barbara Brezigar, Drago Jančar, dr. Lovro Šturm, Vera Ban, France Cukjati, dr. Ivan Štuhec, dr. Janko Kos, Gorazd Pučnik, dr. Metka Zorc, Damjan Damjanovič, dr. Ljubo Sirc in Lojze Peterle.

Junija je nastala civilna pobuda z imenom "Združujemo za prihodnost". V svojem programskem izhodišču so zapisali, da se združujejo v enotnem upanju omogočiti vsem prebivalcem Republike Slovenije najbolj optimalni razvoj, tako vsakega posameznika kot domovine v celoti. "Živimo v času, ki še posebej terja vizijo prihodnosti, v kateri bi se enotna volja slovenskega naroda odrazila v vsesplošnem napredku, spoštovanju pravne države, učinkovitem gospodarskem, šolskem in zdravstvenem sistemu. Naš podpis izraža nedvoumno prepričanje, da je dr. Milan Zver tista oseba, ki nas kot predsednik domovine Slovenije lahko pripelje do teh ciljev," so zapisali.

Prvopodpisnika pod spletno pobudo www.zdruzujemozaprihodnost.si sta kandidatka za predsednico republike leta 2002 Barbara Brezigar, za katero je tedaj volilo 451.372 volivk in volivcev in predsednik Državnega zbora RS v mandatu 2004 - 2008 France Cukjati, dr. med.. Pobudi so se med drugimi pridružili še pisatelj, dramatik in esejist Drago Jančar, dr. Lovro Šturm, predsednik Zbora za republiko, dr. Andreja Valič Zver, soproga dr. Milana Zvera, teolog prof. dr. Ivan Štuhec, zgodovinar prof. dr. Stane Granda, akademik prof. dr. Janko Kos, akademik prof. dr. Matija Horvat, publicist dr. Boštjan M. Turk, nekdanja najožja sodelavka dr. Jožeta Pučnika Vera Ban, sin dr. Jožeta Pučnika Gorazd Pučnik, docent za pravo človekovih pravic na Fakulteti za državne in evropske študije in Evropski pravni fakulteti dr. Jernej Letnar Černič, docent za evropsko pravo na Fakulteti za državne in evropske študije dr. Matej Avbelj, izredni profesor in dekan Fakultete za uporabne družbene študije v Novi Gorici dr. Matej Makarovič, publicist dr. Peter Starič, koroški Slovenec in predsednik Enotne liste mag. Vladimir Smrtnik, deželni tajnik Slovenske skupnosti Damijan Terpin, predstojnica Inštituta za histologijo in embriologijo prof. dr. Marjeta Zorc in direktor Slovenske filharmonije in žirant v oddaji »X Factor Show« na komercialni televiziji Damjan Damjanovič, predsednik prve demokratično izvoljene slovenske vlade in predsedniški kandidat leta 2007 Lojze Peterle ter ugledni ekonomist mednarodnega slovesa, avtor številnih znanstvenih in zgodovinskih knjig in člankov ter legenda slovenskega odporništva proti dvema totalitarizmoma, ki sta boleče zaznamovala Slovenijo v prejšnjem stoletju, dr. Ljubo Sirc.

Do danes je svoj podpis na spletu oddalo že več kot 6.700 državljank in državljanov.