nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Migrantska kriza: V Dobovi dva vlaka, v Šentilju 2520 migrantov

Deli na:
Migrantska kriza: V Dobovi dva vlaka, v Šentilju 2520 migrantov

Foto: Reuters

Na mednarodnem železniškem mejnem prehodu v Dobovi so danes sprejeli že dva vlaka z več kot 2000 migranti, slednji pa iz Hrvaške v Slovenijo z avtobusi občasno prihajajo tudi preko drugih mejnih prehodov, med drugim tudi na Dobovcu. V Šentilju je trenutno 2520 migrantov, 600 so jih zjutraj že sprejeli Avstrijci.

DOBOVA

Na mednarodnem železniškem mejnem prehodu v Dobovi so nekaj po 3. uri sprejeli prvi današnji vlak s 1015 migranti, okoli 8. ure pa je pripeljal še vlak z nekaj več kot 1000 migranti.

Na železniški postaji v Dobovi in v tamkajšnjem sprejemnem centru trenutno poteka registracija in oskrba migrantov, ki jih bodo glede na logistične in nastanitvene zmogljivosti po končanih postopkih prepeljali v notranjost države.

Sicer pa so tudi migrante z dveh vlakov, ki sta v Dobovo prispela v sredo nekaj po 20. uri in okoli polnoči, po opravljenih postopkih evidentiranja, zdravstveni in humanitarni oskrbi, policisti z vlaki in avtobusi že pospremili proti Šentilju in Jesenicam.

ŠENTILJ

V nastanitvenem centru v Šentilju je bilo danes ob 9. uri 2520 migrantov, trenutno pa najav novih prihodov nimajo. Ob 8. uri so avstrijski varnostni organi v Avstrijo sprejeli 600 migrantov.

GORNJA RADGONA

V sredo zvečer in zadnjo noč so v nastanitveni center v Gornjo Radgono iz sprejemnih centrov v Petišovcih in Dolgi vasi pripeljali 566, iz Dobove 343 in iz Dobovca 320 migrantov. Dopoldne bodo iz Dobove v nastanitveni center v Gornjo Radgono prepeljali okoli 300 migrantov.

LENDAVA/PETIŠOVCI/DOLGA VAS

V nastanitvenem centru v Lendavi ter v sprejemnih centrih v Petišovcih in Dolgi vasi trenutno ni migrantov.

DOBOVEC

Na mejnem prehodu Dobovec so po podatkih celjske policijske uprave v sredo evidentirali 542 migrantov. Skupino 224 migrantov, ki so tja prispeli v popoldanskih urah, so po končanem evidentiranju odpeljali v Šentilj, skupino 318 migrantov, ki so tja prispeli v večernih urah, pa so po končanem evidentiranju odpeljali v Gornjo Radgono.