gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mesto duhov na slovenski obali (FOTO)

Deli na:
Mesto duhov na slovenski obali (FOTO)

Nikjer nikogar, ulice skorajda povsem prazne. - Foto: Igor Gošte

Z včerajšnjim dnem je postala Slovenija povsem rdeča. Ker se pri nas število okuženih s koronavirusom covid- 19 iz dneva v dan veča, je bilo le še vprašanje časa, kdaj se bo rdečim slovenskim regijam pridružila še Obalno-kraška regija.

Ker so nekateri mediji dopoldne poročali, da se na obali mnogi ne držijo obveznih ukrepov, torej, da nekateri na obvezno nošenje zaščitne maske na javnih krajih pozabijo, in da ponekod še vedno nekateri posedajo po gostiščih, restavracijah, gostilnah, kavarnah, slaščičarnah, okrepčevalnicah in barih, smo šli stanje preveriti.

Okrog 15.ure, ko sem se avtor tega članka sprehodil po obali Izole in tudi med ulicami, je bila slika povsem drugačna od tistega, kar sem kje slišal ali videl v dopoldanskem času. Kar je nenazadnje vidno tudi na fotografijah. Izola je bila kot mesto duhov. Le sem ter tja je bilo opaziti kakšnega sprehajalca. Le redkega brez zaščitne maske. Resda je obratovalo tudi nekaj gostinskih ponudnikov, vendar drugače, kot ponekod dopoldne. Tisti, ki niso povsem zaprli svojo dejavnost, so stregli hrano za s seboj oziroma po sistemu prevzem jedi in pijač. Tako kot je zaenkrat še dovoljeno.



Nič kaj bolj veselo vzdušje ni bilo na obalnem delu. Na fotografiji lahko vidite, da je plaža pri svetilniku povsem samevala. Tudi kopalcev ni bilo opaziti, čeravno je imelo danes morje še vedno prijetnih 20 stopinj. Resda ni bilo sončno, a vseeno je bilo za sprehod dovolj toplo (okrog 18 stopinj) in celo brez vetra je bilo. Na prvi pogled se je zdelo, kot da  so novi ukrepi obalne prebivalce nekoliko presenetili in verjamem, mnoge gostince povsem šokirali. Podobno je bilo tudi v Portorožu.

Kakorkoli že, na obali so se vsaj v času našega obiska držali predpisanih navodil. Nič bolj in nič manj kot drugje po Sloveniji. Drži pa, da se jih nekateri verjetno nikoli ne bodo. Pri nas in tudi drugje po svetu. Tako pač je.