Kris Jenner Svet24.si

Zvezda resničnostnega šova spregovorila o raku

eugenie bouchard Svet24.si

Foto: Genie se v bikiniju loteva opravil na vrtu

rok snežič Necenzurirano

Računsko sodišče razkrilo, kdo je največji ...

jansa morawiecki orban fb Reporter.si

Orban in njegov vazal Janša z dolgim nosom domov ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

Slovenija

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču spodletel poizkus, da postane predsednik SLS

Deli na:
Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču spodletel poizkus, da postane predsednik SLS

Peter Gregorčič (desno) bi rad spodnesel predsedniški stolček v SLS Marku Balažicu - Foto: Sašo Švigelj

Prejeli smo anonimko o burnem dogajanju na sinočnjem glavnem odboru SLS, kjer so nekateri nekdanji člani SDS želeli izsiliti izredni volilni kongres, da bi na mesto predsednika stranke ustoličili Petra Gregorčiča, nosilca evropske liste SLS.

Zaradi aktualnosti objavljamo anonimno pismo, predsednik SLS Marko Balažic dogajanja ne komentira. Po drugi strani pa sta nam večino zapisanega neuradno potrdila dva udeleženca včerajšnje seje glavnega odbora SLS. Zadeva še ni končana, saj bodo o izrednem kongresu verjetno odločali na klavzuri stranke.

Na sinočnjem glavnem odboru SLS, ki je najvišji organ v stranki je bilo pravo mesarsko klanje. Nekdanji prvi kandidat evropske liste Peter Gregorčič, ki je bil tudi povabljen, je pokazal povsem drug obraz kot v volilni kampanji. Histerični nastop, v katerem so se vrstile obtožbe vodstva o nesposobnosti in cele stranke se je vlekel pozno v noč. Gregorčič je pripravo lastno analizo volitev, v kateri si je pripisal vse zasluge za visok rating, in celo razvil teorijo, da ga je omejevala le stranka. Kriva naj bi bila promocija drugih kandidatov, ki so po njegovem mnenju povsem nesposobni. To je sicer popolna neumnost, saj je bil v stranki dogovor, da se promovira le njega in Franca Bogoviča in temu je bila podrejena celotna kampanja.

Na seji so nekateri želeli izsiliti celo izredni volilni kongres, ki naj bi mesijo ustoličil. To bi bla nekakšna nezaupnica predsedniku Marku Balažicu. Poizkus je propadel, saj je več kot dve tretjini delegatov glasovalo proti izrednem kongresu. Zanimivo pa je, da je pobuda prišla prav od nekdanjih SDS članov (Čebulj, Zadel in drugi). Po propadlem glasovanju je organ sicer soglasno sprejel sklep, da je stranka z rezultatom zadovoljna. Zanimivo je, da je Gregorčič vabilo za vstop v stranko na seji odklonil, v kolikor ne bo predsednik. Torej prvi in edini ali pa nič.

Večino zapisanega sta nam neuradno potrdila dva udeleženca včerajšnje seje glavnega odbora SLS. Zadeva še ni končana, saj bodo o izrednem kongresu verjetno odločali na klavzuri stranke.

Gregorčič je vztrajno ponavljal, da ga v SLS ni poslal Janez Janša, je pa povedal, da govorita in ga je ta poklical prvi po volitvah in to pred Balažicem. V svojem burnem nastopu je Gregorčič tudi večkrat pokazal navdušenje do predsednika SDS. Janša naj bi bil po njegovih besedah edini sposobni voditelj v Sloveniji, ker da je svoje življenje podredil vodenju stranke in mu je SDS edina misel ko se zjutraj zbudi. Balažic pa si je obtožbe prislužil celo zato, ker je med kampanjo hodil po otroke v vrtec. Otroci in družina so po Gregorčičevem mnenju ovira za to funkcijo in njegovo abotno razmišljanje je šlo v smeri, da je on sam lahko dober predsednik stranke, ker je slab oče. Napadel je tudi podmladek stranke, ki naj bi bili popolnoma nesposobni. Člani podmladka pa so v zagovor povedali, da so celo kampanjo posvetili njegovi promociji, naj bi ga celo vozili okoli, sedaj pa jih blati, namesto, da bi se komurkoli zahvalil.

Gregorčič je na seji govoril tudi o nesposobnost pri pridobivanju denarja in razlagal, da mora stranka delovati kot podjetje, katerega cilj je pridobivanje denarja. Pohvalil se je, da on to zna in mu je 40 tisoč nakazal podjetnik Aleš Štrancar, lastnik tednika Domovina, in dejal, da stranka Štrancarjevega denarja nikoli ne bo več videla. Letela so tudi opozorila, da Gregorčič igra umazano igro in s pomočjo njegovega prijatelja Bojana Požarja želi diskreditirati vodstvo in župane ter posameznike v stranki, da bi jo lahko prevzel. Stranka bi tak postala satelit SDS, ki bi Janši omogočil, da sestavi novo koalicijo. Predsednike lokalnih odborov, ki niso dosegli rezultata, bi bilo po njegovem treba takoj zamenjati. Najmanjši dopustni rezultat posameznega odbora naj bi bil 10 odstotkov, v strukturi pa naj bi ohranili predvsem tiste ljudi, ki bi brezpogojno sprejemali koalicijo z SDS.

Kljub začetnemu navdušenji posameznikov je v stranki prevladalo mnenje, da Gregorčič zaradi svoje narcisoidnosti in histeričnega nastopa, predvsem pa odkritega simpatiziranja z Janezom Janšo, s katerim redno komunicirata, ni pravi kandidat za predsednika in da se na temo prihodnosti SLS skliče klavzura.