cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Škof Glavan je ponosen: pisala sta mu Melania Trump in Viktor Knavs in se mu zahvalila za mašo za Amalijo Knavs

Deli na:
Škof Glavan je ponosen: pisala sta mu Melania Trump in Viktor Knavs in se mu zahvalila za mašo za Amalijo Knavs

Upokojeni novomeški škof Andrej Glavan s pismom, ki sta mu ga poslala Melania Trump in Viktor Knavs - Foto: Dolenjski list

»Spoštovani Msgr. Glavan, iskreno se vam zahvaljujemo za maševanje v cerkvi sv. Lovrenca na Raki. Vaša poslovitev od naše drage Amalije je bila neprecenljiva in naj bo spomin nanjo in to lepo mašo za vedno zapisan v naših srcih. S spoštovanjem,« sta nekdanja prva dama ZDA Melania Trump in njen oče Viktor Knavs pisala upokojenemu novomeškemu škofu Andreju Glavanu.

V Ameriki živeča Slovenca sta se Glavanu zahvalila za lepo slovo od Viktorjeve soproge in Melaniie mame Amalije 18. januarja v cerkvi sv. Lovrenca na Raki, piše Dolenjski list. Amalija Knavs je januarja letos umrla na Floridi v ZDA, soprog in hčerka pa sta zanjo naročila mašo zadušnico v domači Raki.

Amalija Knavs, rojena Ulčnik, je bila rojena v Avstriji, kamor so njeno družino med drugo svetovno vojno nasilno preselili nacisti. Po vojni so se Ulčnikovi vrnili domov na kmetijo na Raki, kjer je Amalija odraščala. Kasneje se je preselila v Sevnico , kjer seje zaposlila, spoznala Viktorja in si z njim ustvarila družino.

Foto: Dolenjski list - Pismo Melanie Trump in Viktorja Knavsa škofu Glavanu.

Hčerko Melanio je manekenska kariera odpeljala v svet in v ZDA, kjer je spoznala razvpitega poslovneža Donalda Trumpa, se z njim poročila in dobila sina Barrona. Leta 2016 je bil Trump izvoljen za predsednika Združenih držav Amerike in naslednja štiri leta je bila Melania prva dama Amerike. Amalija in Viktor sta se že pred leti preselila v ZDA in leta 2018 postala ameriška državljana, domovine pa nista pozabila, saj sta se pogosto vračala domov.

»Nisem pričakoval kaj takega, gotovo gre za lepo gesto Melanije in njenega očeta. S to zahvalo dajo vedeti, da jim je nekaj pomenila ta maša zadušnica in pozornost, ki jo je bila pokojna deležna v domačem kraju, kjer ni pozabljena. Mislim, da ima tu tudi še sorodnike,« je za Dolenjski list dejal škof Glavan.

Da je ravno takrat maševal je bilo naključje, saj je prišel na predstavitev birmancev, kar je bilo njegovo delo, slučajno pa je takrat sovpadlo z mašo za Amalijo Knavs, je še povedal škof in dodal, da je pismo zahvale prejel tudi raški župnik dr. Silvester Fabijan, ki je takrat somaševal.

Foto: Župnija Raka - Cerkev sv. Lovrenca na Raki, kjer je potekala maša za Amalijo Knavs