sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Melania Trump gre nad Požarja, Omerzo in Slovenske novice, zastopa jo Nataša Pirc Musar

Deli na:
Melania Trump gre nad Požarja, Omerzo in Slovenske novice, zastopa jo Nataša Pirc Musar

Foto: Primož Lavre

Melania Trump je zaradi izjav in člankov, da je v devetdesetih letih delala kot prostitutka, sprožila več pravnih postopkov proti Slovenskim novicam oz. reviji Suzy, Bojanu Požarju, Igorju Omerzi in Založbi OMBO, ki je v lasti teh dveh avtorjev, ter proti Adamu Schlechterju, so sporočili iz odvetniške pisarne Pirc Musar & partnerji. "Vse takšne izjave so povsem neresnične, posegajo v njeno dostojanstvo, škodujejo njenemu ugledu in dobremu imenu ter so posledično za njo osebno tudi zelo boleče," pravijo v odvetniški družbi Nataše Pirc Musar.

"Gospa Trump razume, da je v času trajanja ameriške predvolilne kampanje mediji bolj izpostavljena javnosti, toda to medijem brez dvoma ne daje nobene pravice pisanja o njenem osebnem in družinskem življenju, še manj seveda lagati o tem," pišejo njeni odvetniki. In napovedujejo: "V teh dneh odvetniki v ZDA, Veliki Britaniji in Sloveniji pregledujemo številne članke in se odločamo, v katerih primerih bomo v imenu ge. Trump zahtevali zadoščenje in vložili tožbo, že danes pa lahko rečemo, da bo naša stranka uporabila vse dopustna pravna sredstva, če bodo posamezniki in mediji še naprej širili laži o tem, da je gospa Trump v času svoje manekenske kariere delala kot spremljevalka."

Izjava za javnost Odvetniške družbe Pirc Musar & partnerji

Melania Trump, rojena Melanija Knavs, je kot manekenka delovala v Agenciji Metropolitan iz New Yorka, katere lastnik je bil Paolo Zampolli. Delala je izključno kot manekenja, nikoli kot spremljevalka, poudarjajo Pirc Musar & partnerji. Melania zanika tudi, da bi kaj vedeli o morebitni prostituciji v povezavi z agencijo ali Zampollijem. "Trditve, da je ga. Melania Trump ponujala storitve spolne spremljevalke, da je bil g. Paolo Zampolli njen zvodnik in da je bila vpletena v nezakonite posle, so popolnoma neresnične in jih ga. Trump ostro zanika."

Zaradi "neresničnih navedb in lažnega prikazovanja njenega zasebnega življenja" je hudo prizadeta, pišejo odvetniki, "še toliko bolj, ker gre za medije iz njene rodne države, za katere svetovna javnost po naravi stvari na splošno ocenjuje, da razpolagajo z najbolj verodostojnimi informacijami".

Melania Trump zahteva 150 milijonov dolarjev od medijev, ki so pisali, da je bila prostitutka

"Tuji časniki, ki so neresnice, prikazane kot dejstva, povzeli po sporni objavi v reviji Suzy, so svoje prispevke že odstranili, objavili popravke in se ge. Trump tudi primerno opravičili za svoje neprimerno ravnanje," še pravijo v družbi Pirc Musarjeve.