rok snežič, miha kordiš Svet24.si

FOTO: Rok Snežič v parlamentu z neustrezno masko...

nadija-bičkova, Kai Widdrington Svet24.si

Bo to Nadijo Bičkovo in njenega novega izbranca ...

Brad Pitt Svet24.si

To je nova izbranka Brada Pitta

janez jansa ek Reporter.si

Janševemu človeku je spodletelo in Janša ni ...

20210527-01061753 Necenzurirano

Operacija Sava: dokument, ki Počivalška & Co. ...

Emma Bunton Odkrito.si

Praznuje že 46. rojstni dan

deportivo Ekipa24.si

ŠOKANTEN PRIZOR: Ograja na tribuni popustila pod ...

Magazin

Nataša Pirc Musar ščiti blagovno znamko Melania Trump: Z njenim imenom ne boste služili!

Deli na:
Nataša Pirc Musar ščiti blagovno znamko Melania Trump: Z njenim imenom ne boste služili!

Foto: Getty Images

Uporaba imena in podobe bodoče prve dame ZDA za poimenovanje različnih produktov je nedopustna, opozarja odvetniška družba Pirc Musar & partnerji.

"Ker so se pojavljale ideje, da bi ime Trump ali Melania Trump tudi želeli izkoriščati, je prav, da javnost opozorimo, da sta ti dve imeni zaščiteni tudi kot blagovni znamki," svari Nataša Pirc Musar, pravna zastopnica bodoče prve dame ZDA.

Objavljamo soporčilo odvetniške pisarne Pirc Musarjeve:

Uporaba imena in podobe bodoče prve dame ZDA za poimenovanje produktov

V naši pisarni budno spremjamo, kar se dogaja v zvezi z uporabo imena in podobe bodoče prve dame za poimenovanje različnih produktov.


Naj uvodoma poudarimo, da je tako ime kot podobo posameznika dopustno uporabiti v komercialne namene izključno z njegovim soglasjem - ne glede na vrsto produkta ali storitve. Želeli bi si, da se podjetni posamezniki tega zavedajo, dodatno tudi, da lahko z uporabo njenega imena za različne produkte in storitve posežejo v njene osebnostne pravice; pravice do časti, dobrega imena in dostojanstva. Nikogaršnje ime ali podoba ne bi smela postati objekt nedostojnega finančnega izkoriščanja.

Upamo tudi, da se podjetni posamezniki zavedajo, da uporaba njene fotografije brez njenega soglasja ni dovoljena, pa čeprav ima tak posameznik ali podjetje na fotografiji avtorske pravice.

Uporaba podobe kogarkoli v komercialne namene namreč presega namen obveščanja javnosti in je zato nedopustna brez izrecnega dovoljenja. Ker so se pojavljale ideje, da bi ime Trump ali Melania Trump tudi želeli izkoriščati, je prav, da javnost opozorimo, da sta ti dve imeni zaščiteni tudi kot blagovni znamki.

Odvetniška družba Pirc Musar & partnerji
(po pooblastilu gospe Melanie Trump)