Revija Reporter
Slovenija

Medvedjev je Šarca povabil na obisk v Moskvo

STA

19. okt. 2018 6:00

Deli na:

Premier Marjan Šarec se je v Bruslju srečal s predsednikom ruske vlade Dmitrijem Medvedjevom.

Twitter

Premier Marjan Šarec se je včeraj v Bruslju ob robu vrha Evrope in Azije srečal s predsednikom ruske vlade Dmitrijem Medvedjevom. Po neuradnih informacijah je bilo to konstruktivno spoznavno srečanje z obojestransko izraženim interesom za nadaljnje sodelovanje. Medvedjev je slovenskega premierja povabil v Moskvo.

Šarec je pred srečanjem, ki je trajalo približno 25 minut, napovedal, da bo pogovor po vsej verjetnosti osredotočen na gospodarsko sodelovanje in da bo to zlasti kratek spoznaven pogovor.

"Glede na to, da sem en mesec premier, je prav, da se najprej seznaniva in na splošno pogovoriva. Da bi odpirala kakšne zelo težke teme, pa ni pričakovati," je še dejal premier pred sestankom.

Srečanje je potekalo ob robu vrha Evrope in Azije (Asem), ki se ga v četrtek in petek udeležuje 51 držav, med njimi poleg Medvedjeva tudi kitajski premier Li Keqiang. To je največji vrh v Bruslju v tem letu.

V Bruslju v povezavi z vrhom izpostavljajo dva politična cilja: potrditi skupno zavezo multilateralizmu, ki temelji na skupnih pravilih, ter izpostaviti priložnosti za krepitev povezanosti EU in Azije.