oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

fdv, palestina, podpora, protest Svet24.si

Študenti FDV še vedno vztrajajo s protestom

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mazaška akcija na kapelici v Kamniški Bistrici: "Sramotna laž bega SDS"

Deli na:
Mazaška akcija na kapelici v Kamniški Bistrici: "Sramotna laž bega SDS"

Foto: Reporter

Na večer državnega praznika so neznanci oskrunili kapelico v Kamniški Bistrici, posvečeno žrtvam revolucionarnega nasilja in posebej črnogorskim žrtvam, je danes sporočil predsednik vladne komisije za reševanje vprašanj prikritih grobišč Jože Dežman, ki je dejanje označil za mazaško akcijo.

Kot je razvidno iz priložene fotografije, so neznanci k napisu "Vsem žrtvam vojne in revolucionarnega nasilja", kar je citat iz zakona o vojnih grobiščih, pripisali "Sramotna laž bega SDS". Pripis, ki so ga dodali nekoliko nižje, pa je manj čitljiv.

Na Policijski upravi Ljubljana so potrdili, da so bili o dogodku obveščeni v petek in da še zbirajo obvestila, po zbranih ugotovitvah pa bodo ustrezno ukrepali.

Dežman je ob tem opozoril, da so pri postavitvi spomenika sodelovali organi države in občine Kamnik, predsednik republike Borut Pahor pa je obeležje počastil z vencem in častno stražo.

Blagoslovitev kapelice in Parka spomina in opomina v čast žrtvam druge svetovne vojne in povojnega revolucionarnega nasilja je na Kopiščih v Kamniški Bistrici potekala 13. junija.

Objavljamo Dežmanovo sporočilo:

Mazaška akcija na kapelici v Kamniški Bistrici

Na večer državnega praznika so »neznanci« oskrunili kapelico, posvečeno žrtvam revolucionarnega nasilja v Kamniški Bistrici in posebej  črnogorskim žrtvam.

"Žrtvam vojne in revolucionarnega nasilja" je citat iz Zakona o vojnih grobiščih in packači so za pripisom »SRAMOTNA LAŽ BEGA SDS« napadli Republiko Slovenijo.

Spodnji napis je manj razumljiv, verjetno sramoti črnogorske žrtve.

Naj opozorimo, da so pri postavitvi spomenika sodelovali organi Republike Slovenije, Občine Kamnik, predsednik Republike Slovenije Borut Pahor pa je obeležje počastil z vencem in častno stražo.

Mazaška akcija v Kamniški Bistrici ima verjetno svoje očete v strupeni propagandi in lažeh, ki jih širijo g. Turnšek, g. Vrhunec in drugi vidni člani Zveze združenj borcev za vrednote NOB. Pridružili so se jim tudi drugi ekstremisti, ki so v kamniškem primeru svoj domet pokazali že s sramotenjem Franceta Balatniča.

Prosim vas, da o tej mazaški akciji obvestite javnost.

Dr. Jože Dežman

Predsednik Komisije Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč