mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Matjaž Han: Če vlada danes odstopi, predčasnih volitev ne bo prej kot v treh mesecih

Deli na:
Matjaž Han: Če vlada danes odstopi, predčasnih volitev ne bo prej kot v treh mesecih

Matjaž Han - Foto: Primož Lavre

Prvi poslanec SD Matjaž Han pravi, da je politika zabredla v globoko krizo, saj je bolj kot vsebina v državnem zboru sedaj pomembno lobiranje za enega, dva, tri poslanske glasove. Dodatni dokaz za politično krizo je tudi dvakratni neuspeli poskus razrešitve predsednika DZ Igorja Zorčiča. Če bi premier Janez Janša na to razrešitev vezal nezaupnico, bi jo lahko tudi ne dobil.

Zaradi tega se ne strinja s stališčem predsednika države Boruta Pahorja, od katerega pričakuje, da bo opozoril na nepravilnosti v državi.

Pogovarjali smo se tudi o posledicah zapleta z neimenovanjem delegiranih evropskih tožilcev, o morebitnem zapletu pri imenovanju novega pravosodnega ministra, kako je SD pripravljena na volitve in zakaj takojšnje predčasne volitve niso mogoče.

V intervjuju je še povedal, kakšni so bili odzivi na njegovo pobudo o dogovoru med vlado in opozicijo glede premirja v času predsedovanja Svetu EU ter predčasnih volitev januarja ali februarja 2022.

Han je tudi komentiral morebitni vstop Aleksandra Čeferina v slovensko politiko, ali se boji stranke, ki jo ustanavlja Jože Damijan, kam bo šla Zorčičeva skupina, ali je Lista Marjana Šarca odpisana, ali je mogoče sodelovanje z Levico in ali bi SD šla v koalicijo z SDS.

Povedal je tudi, zakaj se ne udeležuje protestov ali kako gleda na vladni spopad z epidemijo covid-19, ki je za nekaj tednov na bolniško spravila tudi njega; kaj ga pri tem najbolj moti.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24