utopitev, roka Svet24.si

15-letnik med plavanjem izginil pod gladino, ...

mejni prehod, dragonja, turisti Svet24.si

Ljubljančanka zase in mladoletnega sina na meji ...

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

V NSI panika zaradi padca v anketah, nekateri bi ...

ljubljana, epidemija, koronavirus, covid-19, zaščitne maske Svet24.si

Alojz Ihan s tesnobo pričakuje jesen. Kdaj se bo ...

20200923-01026932 Necenzurirano

Koliko milijonov za blato in koliko za Vizjakove ...

Ötzi Wikipedia Odkrito.si

Ötzijevo prekletstvo

Savnik Odkrito.si

PODCAST ODKRITO: NLP so dejstvo - pogovor z Markom...

Slovenija

Matjaž Han: Če vlada danes odstopi, predčasnih volitev ne bo prej kot v treh mesecih

Deli na:
Matjaž Han: Če vlada danes odstopi, predčasnih volitev ne bo prej kot v treh mesecih

Matjaž Han - Foto: Primož Lavre

Prvi poslanec SD Matjaž Han pravi, da je politika zabredla v globoko krizo, saj je bolj kot vsebina v državnem zboru sedaj pomembno lobiranje za enega, dva, tri poslanske glasove. Dodatni dokaz za politično krizo je tudi dvakratni neuspeli poskus razrešitve predsednika DZ Igorja Zorčiča. Če bi premier Janez Janša na to razrešitev vezal nezaupnico, bi jo lahko tudi ne dobil.

Zaradi tega se ne strinja s stališčem predsednika države Boruta Pahorja, od katerega pričakuje, da bo opozoril na nepravilnosti v državi.

Pogovarjali smo se tudi o posledicah zapleta z neimenovanjem delegiranih evropskih tožilcev, o morebitnem zapletu pri imenovanju novega pravosodnega ministra, kako je SD pripravljena na volitve in zakaj takojšnje predčasne volitve niso mogoče.

V intervjuju je še povedal, kakšni so bili odzivi na njegovo pobudo o dogovoru med vlado in opozicijo glede premirja v času predsedovanja Svetu EU ter predčasnih volitev januarja ali februarja 2022.

Han je tudi komentiral morebitni vstop Aleksandra Čeferina v slovensko politiko, ali se boji stranke, ki jo ustanavlja Jože Damijan, kam bo šla Zorčičeva skupina, ali je Lista Marjana Šarca odpisana, ali je mogoče sodelovanje z Levico in ali bi SD šla v koalicijo z SDS.

Povedal je tudi, zakaj se ne udeležuje protestov ali kako gleda na vladni spopad z epidemijo covid-19, ki je za nekaj tednov na bolniško spravila tudi njega; kaj ga pri tem najbolj moti.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...