Thomas Matthew Crooks Svet24.si

Kdo je bil Thomas Matthew Crooks: Tiho je bil kot ...

kraja, tatvina, žepar Svet24.si

Oči na peclje, še posebno če je okoli vas več ...

1 Necenzurirano

Zakaj nas desnica straši, da je Ljubljana nevarna

Andrej Voncina-fb Reporter.si

Bomba za vernike: razrešen in suspendiran ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Hahaha! Pogačar objavil zmagoslavno fotografijo, ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: 'Vinka' preganjala preteklost

milicJPG Ekipa24.si

Linčajte Sekulića, linčajte mene, a vsak rabi ...

Slovenija

Matevž Lenarčič: Sveta ni treba reševati, ker se ga ne da uničiti

Deli na:
Matevž Lenarčič: Sveta ni treba reševati, ker se ga ne da uničiti

Matevž Lenarčič - Foto: Jure Klobčar

Po lastnih izkušnjah bi takole na palec ocenil, da imajo v za nas tretjem svetu veliko več možnosti, da najdejo sveti gral sreče kot mi na materialno prenasičenem, dekadentnem zahodu, o iskanju sreče pravi Matevž Lenarčič.

Hribolazec, pilot, fotograf in okoljevarstvenik je z letalom doslej že trikrat obkrožil Zemljo in med svojimi poleti opravljal znanstvene meritve, ki so pomembno prispevale k zavedanju onesnaženja našega planeta. Brez dlake na jeziku je pripravljen spregovoriti o stanju današnje družbe ali okolja, če pa vam morda zveni zagrenjeno, ga ne razumite narobe. Sem pesimistični optimist, pravi Lenarčič.

Zahodna družba je združba zasvojencev z materialnimi stvarmi, gurmanstvom, potovanji, tekmovanji, dosežki, presežki, zmagami, je kritičen Lenarčič.

Imam srečo, da z eksistenco nimam tako groznih težav in si lahko privoščim biti ekolog in solim pamet drugim, pravi o življenju v družbi, kjer je mogoče biti okoljevarstvenik.

Če bi bil Superman in bi dejansko lahko rešil svet, kako bi se tega lotil - Lenarčič predstavi svoje radikalne rešitve za planet in človeštvo.

Ko se pelješ na letališče, se počutiš približno tako, kot da bi se peljal do giljotine, je iskren o občutkih, ki ga prevevajo pred poletom.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24