profimedia-0106600992 (1) Dobra karma

Vaš rojstni datum ima močan vpliv celo na vaše ...

kim kardashian joka Svet24.si

Šok za oboževalce. Po 15 letih konec ...

tone-krkovic-pl1 Reporter.si

Brigadirju Tonetu Krkoviču sodila nečakinja ...

Janez Janša Svet24.si

Janša napovedal, kdaj bo znano, kako dolgo bodo ...

zavod-iskreni Necenzurirano

Desetletje anticepilskega duha v zavodu ministra ...

hans-sigl Njena.si

Hans Sigl, kot ga še niste videli

desa muck Njena.si

Oče Dese Muck presenetil pri 90-ih letih!

Slovenija

Matej Tonin: Novi obrazi in instant odrešeniki so se izkazali za fatamorgano

Deli na:
Matej Tonin: Novi obrazi in instant odrešeniki so se izkazali za fatamorgano

Matej Tonin - Foto: Facebook

V NSi bodo danes zaznamovali 20. obletnico ustanovitve stranke. Predsednik stranke Matej Tonin se je ob tej priložnosti v poslanici zavzel za krepitev stranke, saj se bo s tem okrepila zdrava in racionalna politična sredina. Večjo slovesnost v NSi načrtujejo za 4. september, ko v gosteh pričakujejo tudi vodjo Evropske ljudske stranke Donalda Tuska.

Tonin je v poslanici spomnil na obdobje pred dvema desetletjema, ko so se njihovi ustanovitelji "odločili za vedno spremeniti Slovenijo", saj so krščanski demokraciji ponovno dali mesto v političnem prostoru, s tem pa odločilno prispevali k izboljšanju politične kulture, utrjevanju demokracije in zagotavljanju blaginje.

Predsednik NSi je na prehojeno pot ponosen. Kot je poudaril, je NSi postala sodobna sredinska krščanskodemokratska stranka zahodnoevropskega tipa. "V svoje središče postavljamo človeka in skrb za njegovo blaginjo. Zavezani smo svobodi, pravičnosti, varnosti in spoštovanju človekovega dostojanstva," je navedel.

Matej Tonin: Novi obrazi in instant odrešeniki, ki naj bi čudežno spremenili vse, kar je v tej državi narobe, so se izkazali za fatamorgano. Pridejo in izginejo.

"Novi obrazi in instant odrešeniki, ki naj bi čudežno spremenili vse, kar je v tej državi narobe, so se izkazali za fatamorgano. Pridejo in izginejo," je pripomnil. Prav zato so za prihodnost Slovenije izjemno pomembne tradicionalne stranke, ki imajo jasen program in znano ekipo, je poudaril.

Med dosedanjimi dosežki njihovih ministrov aktualne vlade je izpostavil prizadevanje za ureditev statusa vojakov in izboljšanje opremljenosti Slovenske vojske, ukrepe socialne politike v času epidemije novega koronavirusa ter posodabljanje cestnega in železniškega omrežja.

Med ključnimi izzivi pa je navedel dostop vseh do ustreznega zdravljenja, ustrezen odgovor na demografske trende, varovanje meja pred naraščajočim migrantskim valom in pravično pravosodje.


Ob 20. obletnici ustanovitve bodo v stranki objavili video pogovor s predsednikom stranke Toninom. Večjo slovesnost pa načrtujejo za 4. september.

Avgusta 2000 ustanovljena NSi, ki je nastala po izstopu nekaterih vidnih članov iz združene stranke SLS+SKD, se je prvič v DZ uvrstila oktobra 2000, in sicer z osmimi poslanci, leta 2004 pa jih je bilo z njihove liste izvoljenih devet. V aktualnem mandatu jo v DZ zastopa pet poslank in poslancev, v vladi pa trije ministri.

Poleg Tonina in prvega predsednika Andreja Bajuka je stranko doslej vodila še Ljudmila Novak, in sicer med letoma 2008 in 2018. Po izpadu iz parlamenta se je stranka v njenem obdobju leta 2011 uspela vanj vrniti.

Loading...