sasa lendero 2 Dobra karma

Svojemu nekdanjemu možu je Saša Lendero dala še...

shranimo v zamrzovalnik1 Svet24.si

To se zgodi s posteljnino, če jo damo za 6 ur v ...

marjan sarec pl1 Reporter.si

Šarec o propadu nezaupnice: Očitno so ...

Tonin - montaza Svet24.si

Tonin postavljen na laž, škarpa ob bazenu je ...

2021-03-04 15.18.14 Necenzurirano

Die Presse o "slovenskem bolniku": v Bruslju ...

zlatan-ibrahimović Odkrito.si

Zaradi Sanrema in Ibrahimovića je Balkan na nogah

gregor čeglaj Njena.si

FOTO: Tako hudo seksi je Popov Sanjski moški

Slovenija

Matej Makarovič je v intervjuju raztrgal delovanje opozicije

Deli na:
Matej Makarovič je v intervjuju raztrgal delovanje opozicije

Politični analitik dr. Matej Makarovič - Foto: Primož Lavre

Politične razmere so do skrajnosti nerazumno polarizirane, opozarja v pogovoru politični analitik dr. Matej Makarovič. Z njim smo jih pretresli po neizglasovani konstruktivni nezaupnici.

Pojasnil je, zakaj se tudi v svojih najslabših časih Janez Janša ni obnašal tako fanatično in destruktivno. Kateri so razlogi, zaradi katerih nas ne sme zaslepiti njegova občasno brutalna retorika?

V Sloveniji manjka stranka, ki bi zagovarjala svobodo tako podjetniške pobude kot tudi izražanja različnih kulturnih in življenjskih slogov. Bi ta manko lahko zapolnila SMC?

Najbolj kritična točka v delovanju vlade je velik delež mrtvih zaradi epidemije covida-19. MaToda ali lahko opozicija vladi verodostojno očita preblage ukrepe, ko pa je nasprotovala še tistim, ki jih je sprejela?


Matej Makarovič je komentiral novo pobudo Jožeta Damijana – ustanovil bi novo sredinsko stranko. Damijan ima prav, ko predpostavlja, da bi bila intelektualna poživitev politike dobrodošla in ko poudarja zmernost, povezovalnost in iskanje vizije. Zakaj se naš sogovornik boji, da k temu Damijan ne more bistveno prispevati?

Kaj se dogaja, da Slovenci nimamo več enotnega nacionalnega narativa?

Podoba države pred njeno tridesetletnico ga ne ni navdušuje. Naš sogovornik se sprašuje, zakaj se je znaten del ljudi povsem zaprl za vsakršen argumente, ki se ne ujemajo z njihovim svetovnim nazorom in političnimi prepričanji. Je k temu prispeval svet socialnih medijev?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...