stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Maske padajo: kdo je v ozadju protestnikov kolesarjev

Deli na:
Maske padajo: kdo je v ozadju protestnikov kolesarjev

Protestne shode je podprlo 22 skupin, med njimi Protestival. - Foto: Bobo

Razcvet FB-skupin, ki vabijo na protestne shode proti vladi s kolesi, je neverjeten. S skupino Protest z balkonov gre na kolesa so se začele povezovati druge skupine, kdo vse so njihovi podporniki med nevladnimi organizacijami, političnimi strankami in med znanimi javnimi osebnostmi, pa se razkrije ob izražanju podpore na družbenih omrežjih, z udeležbo na protestih ter seveda z na njihove račune nakazanim denarjem davkoplačevalcev.

Med prepovedjo množičnega gibanja in zbiranja na javnih mestih zaradi preprečevanja širjenja okužbe z novim virusom, za prve posamezne protestnike sploh ne bi vedeli, vendar so jih nemudoma predstavile televizijske hiše v najbolj gledanih terminih. Z medijsko pozornostjo so tako vsem posameznikom in skupinam vedno bolj »rasla krila,« vse dokler se ni ob 1. maju zgodil najbolj množičen protest kolesarjev.

Proteste kolesarjev med koronakrizo je odkrito podprlo 22 FB-skupin: Preživeti korono, Če je virus, je virus za vse, Ženski pevski zbor Kombinat, Lezbično-feministična univerza, Iskra, Gibanje za dostojno delo in socialno družbo, Iniciativa mestni odbor, No-border craft, Protestival, Inštitut 8. marec, MC C. M. S. K. Cerkno, Infoshop Posavje, Danes je nov dan, Ambasada Rog, Ohranimo tovarno Rog, A-kolektiv Žarnica, Cirkusarna NaokROG, FPZ Z'borke, Zadruga Urbana, Alternativa Obstaja, Komunal 2.0, Kje bomo pa jutri spali. Nekatere FB-skupine so bile ustanovljene šele v času koronakrize, med njimi so bile take, ki so zgolj v enem mesecu zamenjale več imen.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Foto: naslovnica - Reporter št. 21, 2020