Revija Reporter
Slovenija

Marjan Podobnik se vrača v SLS, spravna skupina za predsednika stranke predlaga Ludvika Toplaka

Igor Kršinar

24. avg. 2018 11:47 Osveženo: 11:50 / 24. 8. 2018

Deli na:

Marjan Podobnik in Ludvik Toplak

Bobo

Dolgoletni predsednik SLS Marjan Podobnik ponovno vstopa v SLS. Pogovori o prenovi stranke in spravi z izključenimi člani so obrodili sadove. Podobnika so sicer iz stranke izključili pred dvema letoma po sporu s takratnim predsednikom Marko Zidanškom.

Na včerajšnjem spravnem sestanku se je skupina dolgoletnih uglednih nekdanjih in sedanjih članov tudi dogovorila, da za predsednika SLS kandidira dr. Ludvika Toplaka, enega od ustanovnih članov SLS, nekdanjega veleposlanika v Rimu in trikratnega rektorja mariborske univerze.

Marjan Podobnik je v izjavi za javnost napisal naslednje:

Včerajšnje srečanje v Mariboru, katerega gostitelj je bil Franc Kangler, je verjetno najpomembnejši dogodek za SLS zadnjih let. Menim, da obstaja velika verjetnost ponovne povezave večine vseh nekdanjih in sedanjih vplivnih posameznikov in drugih članov SLS pod okriljem prenovljene SLS. Množična udeležba in pozitivno vzdušje - ki ga je Bojan Šrot opisal z besedami, da se počuti kot v časovni kapsuli, vzdušja izpred 20 let - so me spodbudili, da sem se na srečanju odločil za ponovno vključitev v SLS.

Obenem sem vse tiste, ki so protestno izstopili zaradi moje izključitve iz SLS pozval, naj storijo enako. Velika večina prisotnih je včeraj podpisala izjavo v podporo kandidaturi prof. dr. Ludvika Toplaka za novega predsednika SLS. Čeprav sva v preteklosti imela tudi kakšno različno mnenje, sem ga tudi sam odločno podprl za predsednika SLS. Povedal sem tudi, da sem pripravljen pomagati vzpostaviti močno prenovljeno SLS predvsem s pomočjo in delom na organizacijskem področju.