spolni odnos, ženska, moški Svet24.si

Gonoreje sodobna medicina še ni izkoreninila

nariban hren Svet24.si

Izkoristimo »penicilin« z domačega vrta in ...

janša Necenzurirano

Zadnji Janšev juriš #kolumna

milan brglez sta3 Reporter.si

Ozadje Brglezove kandidature: kako ga je Golob ...

doncic (2) Ekipa24.si

Dončić se je pokesal in zadel v srce: Sem povsem...

Princ Andrew, vojvoda yorški, Kralj Charles III, Princ Edward, Grof Wessexa, Anne,Princesa Odkrito.si

Princ Andrew je z Diano načrtoval zaroto proti ...

zidan Ekipa24.si

Zidane preživel grozljiv padec s konja, skoraj bi...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Grožnja z vsesplošnim protestom kmetov zalegla, Janša in Podgoršek na sestanku s predstavniki KGZS

Deli na:
Grožnja z vsesplošnim protestom kmetov zalegla, Janša in Podgoršek na sestanku s predstavniki KGZS

Janez Janša in Jože Podgoršek - Foto: Bobo

Predsednik vlade Janez Janša in minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jože Podgoršek sta se danes sestala s predstavniki Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije (KGZS). Sestanek so predstavniki kmetov zahtevali v torek, ko so zaradi nestrinjanja s predlaganim strateškim načrtom skupne kmetijske politike zagrozili s protesti.

Predsednik vlade in kmetijski minister sta predsednikom zbornice Romanom Žvegličem, njenim direktorjem Janezom Pircem in članom sveta zbornice Žigom Krnišarjem spregovorila o strateškem načrtu skupne kmetijske politike 2021-2027 in finančnih sredstvih za prihajajoče petletno obdobje, so po današnjem srečanju zapisali na spletnem portalu vlade.

Predsednik vlade je v pogovorih poudaril tudi pomen slovenskega kmetijstva in njegovega podeželja ter izrazil prepričanje, da je na mladih kmetih treba graditi prihodnost.

Kot so v torek sporočili iz zbornice, svet KGZS ugotavlja, da višina razpoložljivih finančnih sredstev v predlogu strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023-2027 ne zadostuje za prilagoditev slovenskega kmetijstva novim prihajajočim izzivom."Za namen posodobitve in prilagoditve ter zagotavljanja večje samooskrbe z varno in kakovostno hrano v naslednjem petletnem programskem obdobju slovensko kmetijstvo nujno potrebuje dodatna finančna sredstva v višini 380 milijonov evrov," so zapisali, potem ko je svet KGZS zasedal na temo predloga načrta, a je izredno sejo prekinil.

Po prekinitvi seje so Janši poslali zahtevo na sestanek. Žveglič je takrat pojasnil, da so sprejeli sklep, da bodo, če bomo naleteli na gluha ušesa, organizirali vsesplošni protest kmetov.

Kmetje so na avgustovskem kmetijsko-živilskem sejmu Agra v Gornji Radgoni s protestno vožnjo okoli 60 traktoristov po Gornji Radgoni od kmetijskega ministra Jožeta Podgorška zahtevali pošteno in kmetu prijaznejšo skupno kmetijsko politiko.