GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mariborski zobozdravnik, obtožen spolnega napada na pacientko, mora znova pred sodnika

Deli na:
Mariborski zobozdravnik, obtožen spolnega napada na pacientko, mora znova pred sodnika

Fotografija je simbolična. - Foto: Dreamstime

Mariborsko višje sodišče je razveljavilo obsodilno sodbo za zobozdravnika Nermina Suljića, ki ga je tamkajšnje okrožno sodišče julija lani zaradi očitkov o spolnem nasilju nad pacientko obsodilo na leto dni pogojne zaporne kazni, poročata Večer in Dnevnik. Zobozdravnik Zdravstvenega doma Adolfa Drolca bo moral znova pred sodišče že v četrtek.

Sodnica Simona Mernik je Suljića lani obsodila na pogojno kazen eno leto zapora s preizkusno dobo treh let, a je senat višjih sodnikov po januarski pritožbeni seji sodbo razveljavil. Po neuradnih informacijah Večera se je višje sodišče tako odločilo zaradi bistvenih kršitev v postopku.

Obrazložitev sodbe naj bi bila po oceni senata višjih sodnikov nejasna in sama s seboj v nasprotju, prav tako ni vsebovala razlogov o vseh odločilnih dejstvih, še navaja časnik.

Začetek ponovljenega sojenja je razpisan za četrtek, tokrat pa ga bo prevzela sodnica Simona Murko, ki bo najverjetneje, tako kot njena predhodnica, glavno obravnavo zaprla za javnost.

Sojenje 40-letnemu zobozdravniku, ki ga je ena od pacientk prijavila policiji zaradi spolnega nasilja, se je na mariborskem okrožnem sodišču namreč odvilo mimo javnosti. Javen je bil le marčevski uvod v predobravnavni narok, na katerem obdolženi ni priznal krivde, nato pa je sodnica zaradi občutljivosti primera sojenje nadaljevala za zaprtimi vrati.



Časnika Dnevnik in Večer sta pred tem poročala, da naj bi stomatolog mariborskega zdravstvenega doma novembra 2016 v svoji ambulanti spolno napadel 33-letno pacientko, ki se ji je med nadlegovanjem uspelo izmuzniti iz ambulante.

Na pravnomočnost omenjenega postopka čakajo tudi v Zdravniški zbornici Slovenije, ki je Suljića predala v obravnavo odboru za pravno-etična vprašanja. Od takrat je minilo 16 mesecev, postopek pa še ni zaključen. Kot so na zbornici pojasnili časniku Večer, je odbor sklenil počakati na pravnomočni zaključek sodnega postopka.

Sicer pa naj bi zobozdravnik napadel tudi njeno sestro dvojčico, zaradi česar je zunajobravnavni senat mariborskega okrožnega sodišča zoper njega uvedel preiskavo tudi v tem primeru.

Kot danes še piše časnik, je bila ta zaključena že jeseni, tožilstvo pa se ni odločilo za kazenski pregon. Ker je tudi domnevna oškodovanka obtožnico kot nadomestna tožilka vložila prepozno, jo je sodišče zavrnilo in postopek tik pred koncem leta pravnomočno ustavilo.