pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Makovec Brenčičeva in Katičeva na zaslišanje pred pristojna odbora v sredo

Deli na:
Makovec Brenčičeva in Katičeva na zaslišanje pred pristojna odbora v sredo

Foto: Bobo

Kandidatka za ministrico za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič ter kandidatka za obrambno ministrico Andreja Katič bosta pred pristojnima parlamentarnima odboroma zaslišani v sredo. Če bosta člane odborov prepričali, ju bo državni zbor potrjeval predvidoma prihodnjo sredo.

Seja odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino, ki bo zaslišal Makovec Brenčičevo, je sklicana za sredo ob 12. uri, Katičeva pa se bo odboru za obrambo predstavila v sredo ob 16. uri.

V skladu s poslovnikom DZ predsednik delovnega telesa takoj, najpozneje pa v 48 urah po predstavitvi kandidata za ministra, pošlje predsedniku državnega zbora in predsedniku vlade mnenje, ki ga je delovno telo sprejelo o predlaganem kandidatu.

Predsednik vlade lahko najkasneje v treh dneh po prejemu mnenja delovnega telesa umakne predlog kandidature za ministra. V takem primeru lahko hkrati predloži novo kandidaturo za ministra. Predstavitev na novo predloženih kandidatov se opravi najkasneje v treh dneh po vložitvi novega predloga kandidature.

DZ naj bi ministrski kandidatki Katičevo in Makovec Brenčičevo potrjeval na izredni seji 13. maja.

Potem ko je SD svoj predlog, naj razrešenega Janka Vebra na čelu obrambnega ministrstva nasledi Katičeva, razkrila že 21. aprila, je Cerar svojo izbiro Makovec Brenčičeve za novo ministrico za izobraževanje javnosti dokončno razkril teden dni kasneje, tik pred prvomajskimi prazniki. Obema kandidatkama se, sodeč po dosedanjih odzivih, obeta zanesljiva podpora koalicijskih partneric.