franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mahnič potrdil: SDS bo interpelirala Kopač Mrakovo

Deli na:
Mahnič potrdil: SDS bo interpelirala Kopač Mrakovo

Foto: Bobo

Obstajajo številni razlogi za interpelacijo ministrice za delo Anje Kopač Mrak, je po tistem, ko je to možnost na Twitterju omenil prvak SDS Janez Janša, v izjavi v DZ povedal poslanec SDS Žan Mahnič. Dogodki na CSD Velenje, povezani s skrbništvom dveh dečkov, so po njegovem mnenju le vrh ledene gore, zato bo SDS interpelacijo tudi vložila.

Ob vprašanju, ali se je SDS o podpisih pod interpelacijo zoper ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti že pogovarjala s katero od drugih poslanskih skupin, je Mahnič spomnil, da SDS lahko interpelacijo vloži tudi sama. Za vložitev je namreč potrebnih 10 poslanskih podpisov.

O vseh nadaljnjih aktivnosti glede interpelacije bodo mediji v kratkem obveščeni, je Mahnič napovedal na novinarski konferenci, ki je bila sicer namenjena pojasnilu glede sklica skupne nujne seje odborov DZ za obrambo in pravosodje.

Prvak SDS Janez Janša se je na družbenem omrežju Twitter po zgodbi o velenjskem primeru o namestitvi dveh otrok v rejniško družino zavzel za interpelacijo zoper ministrico Anjo Kopač Mrak. Zapisal je: "Na stroko so se vzorniki Anje K. Mrak sklicevali tudi pri otrocih s Petrička. Dovolj je bilo! Interpelacija!".

Inšpekcijski nadzor nad ravnanjem Centra za socialno delo (CSD) Velenje v primeru namestitve dveh dečkov v rejniško družino ni pokazal nepravilnosti, je danes potrdila ministrica. CSD Velenje je po zagotovilih pristojnih otroka v rejniško družino namestil zaradi nesodelovanja starih staršev, in ne zaradi njune starosti ali socialnega položaja.