volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Magna še čaka na zadnjo besedo iz Slovenije, namesto v Hočah bo proizvodnja stekla v Gradcu

Deli na:
Magna še čaka na zadnjo besedo iz Slovenije, namesto v Hočah bo proizvodnja stekla v Gradcu

Tovarna Magne v Gradcu. - Foto: Bobo

Vodstvo Magne Steyr je pozdravilo v sredo sklenjeni dogovor med predstavniki vlade in novomeškim okoljskim združenjem Rovo ter pripravljenost vseh za dialog in iskanje rešitev v nastali situaciji. Kot ob tem dodajajo, jim dogovor za zdaj ne omogoča takojšnjega pričetka proizvodnje v Hočah, zato jo bodo začasno opravljali v Gradcu.

V Magni pojasnjujejo, da so sprejeli zaveze do svojih poslovnih partnerjev glede dobave avtomobilov v dogovorjenih rokih, ki jih morajo izpolniti. Pri tem so predvidevali, da bodo ta teden lahko pričeli s proizvodnjo v Hočah.

"Ker to trenutno ni mogoče, bomo ta del proizvodnje začasno opravljali v naši graški tovarni z uvedbo dodatnih izmen," so pojasnili v avtomobilski multinacionalki in izrazili upanje, da bo končna rešitev za čim prejšnji zagon njihove nove lakirnice v Hočah najdena v čim krajšem času.


Zaradi negotovosti glede pravnomočnosti okoljevarstvenega dovoljenja in s tem povezanega začetka obratovanja hoškega obrata so v Magni že v ponedeljek začeli z organizacijskimi pripravami na selitev proizvodnje v Gradec.

Po sredinem sestanku ministrov Zdravka Počivalška in Jureta Lebna z Rovom so vendarle prišli do dogovora, da gospodarsko ministrstvo prisluhne predlogu okoljskega združenja in vladi predlaga dopolnitev posebnega zakona o Magni, o čemer naj bi odločali že na naslednji seji. Rovo se bo zato odpovedal upravnemu sporu glede okoljevarstvenega dovoljenja.

A Magna bo kljub dogovoru za začetek proizvodnje morala počakati na iztek 30-dnevnega roka, v katerem lahko stranke v postopku še sprožijo upravni spor. Slednji sicer teče od prejšnjega četrtka, ko je okoljsko ministrstvo izdalo dokončno, a še ne pravnomočno okoljevarstveno dovoljenje. "Upam, da bodo to v Magni sprejeli s razumevanjem, saj smo vse moči vložili v dogovor," je o tem v sredo dejal Počivalšek.