stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

LMŠ s programom za volitve: razvoja, a ne za ceno človekovih pravic

Deli na:
LMŠ s programom za volitve: razvoja, a ne za ceno človekovih pravic

Marjan Šarec - Foto: Primož Lavre

Na današnjem programskem kongresu stranke LMŠ bodo udeleženci potrjevali osnutek programa, ki so ga povzeli z geslom Normalizacija. Rešitve. Razvoj. S programom bodo po besedah predsednika stranke Marjana Šarca LMŠ opredelili kot razvojno-liberalno stranko, ki želi Slovenijo "popeljati na pot razvoja, vendar ne razvoja za ceno človekovih pravic".

S programom, ki ga je v zadnjem letu sestavljalo 247 članov v 17 programskih odborih, bodo tako naslavljali 78 izzivov, ki Slovenijo čakajo v prihodnosti, zanje pa osnutek programa, ki sta ga 15. novembra že potrdila izvršni odbor in svet stranke, predlaga 373 rešitev.

"Rešitve za razvoj Slovenije" so strnili v 12 krovnih točk, med drugim v njih naslavljajo reševanje stanovanjske problematike za mlade, zavzemajo se tudi za vzpostavitev sistema dolgotrajne oskrbe kot novega stebra socialne države. Med temeljnimi točkami programa so tudi vsem dostopno javno zdravstvo, stimulativno, stabilno in mednarodno konkurenčno gospodarsko okolje ter zdrave javne finance.

Kot ključno program naslavlja tudi reševanje podnebne problematike, s tem pa tudi preimenovanje okoljskega ministrstva v ministrstvo za podnebne spremembe, okolje in prostor. Razvojno naravnan program po Šarčevih besedah predvideva tudi vzpostavitev novega ministrstva za raziskave, razvoj in znanost.

S sprejetjem programa bo delovanje stranke, ki je po Šarčevih besedah do zdaj aktivno delovala kot opozicija, usmerjeno v prihodnost po volitvah.

Na kongresu, ki bo zaradi epidemioloških razmer potekal digitalno, se bo predvidoma zbralo 300 udeležencev. Zbrane bodo uvodoma poleg Šarca nagovorili še podpredsednik stranke Igor Žavbi, podpredsednica stranke in poslanka Jerca Korče in vodja poslanske skupine Brane Golubović.