luna roka Dobra karma

Naravni ritmi v mesecu aprilu skozi djotiš ...

babica, ženska, zamišljena, žalostna, upokojenka, starka Svet24.si

Izpoved slovenske starostnice: "Po vasi so ...

lucija sikovec usaj pl1 Reporter.si

Upam si trditi, da ko je Janša prevzel ...

koronavirus, denar, covid-19 Svet24.si

To prinaša megazakon za samozaposlene, študente,...

sanolabor, maske, zdravko-počivalšek Necenzurirano

Afera maske: dobil desetmilijonski posel, dolguje ...

04CONTAGION-01-videoSixteenByNineJumbo1600 Odkrito.si

Je to film, ki je napovedal pandemijo ...

inja zalta Njena.si

Preobrat: Inja Zalta po zbiranju denarja že doma

Slovenija

Golubović o sodelovanju s SMC: Vedno bolj se počutimo kot rezervno kolo

Deli na:
Golubović o sodelovanju s SMC: Vedno bolj se počutimo kot rezervno kolo

Vodja poslancev LMŠ Brane Golubović je danes v izjavi v DZ dejal, da ne vidijo smisla za pogajanja o skupnem nastopu LMŠ in SMC na prihodnjih volitvah, dokler se SMC pogaja za vstop v vlado Janeza Janše. - Foto: Bobo

Vodja poslancev LMŠ Brane Golubović je danes v izjavi v DZ dejal, da ne vidijo smisla za pogajanja o skupnem nastopu LMŠ in SMC na prihodnjih volitvah, dokler se SMC pogaja za vstop v vlado Janeza Janše. Na vprašanje, ali bo sodelovanje še na mizi, če pogajanja padejo v vodo, pa je opozoril, da se vedno bolj počutijo kot rezervno kolo.

"Zavedamo se, da je smiselno oblikovati liberalno-socialni blok, a mora biti zasnovan na zaupanju in iskrenosti ter zelo jasni ločnici, s kom se lahko sodeluje in s kom ne. S strankami, ki počasi posegajo v polje skrajne desnice, naš liberalni blok ne more sodelovati," je bil jasen Golubović. Če SMC meni, da lahko sodeluje s SDS, potem skupna lista SMC in LMŠ ni mogoča, je še navedel.

"Naš cilj je bil jasen: skupen nastop in zmaga na volitvah in po njih oblikovanje vlade brez SDS. Drugi cilj je bil združitev strank. Ta dva cilja sta še na mizi, ampak ko se vodstvo SMC pogaja o vstopu v vlado Janeza Janše, ostaja vedno manj časa, da se pogovorimo o skupnem nastopu na volitvah," je še dodal.

Na vprašanje, ali bi LMŠ, ki se sicer zavzema za predčasne volitve, vendarle bila pripravljena podpreti kakšno drugačno koalicijo, pa je dejal le, da si težko predstavlja koalicijo, v kateri bi sodelovali tako Levica kot NSi.Vodja poslancev SD Matjaž Han sicer ocenjuje, da bodo v primeru, da v prvem krogu Janši ne uspe sestaviti vlade, v drugem tisti, ki želijo ostati v parlamentu, poskušali z idejami o začasnih, tehničnih in drugih mandatarjih. A tu je po njegovih besedah prva odločitev na LMŠ, če bi bila v neki drugi sestavi pripravljena sodelovati in podpreti kakšnega drugega mandatarja. "Za nas so pomembne vsebine," je dodal.

Glede uspeha pogajanj SDS, SMC, DeSUS in NSi o novi vladi je sicer nekoliko skeptičen, saj "čas ni na njihovi strani", rok za konec prvega kroga, v katerem lahko mandatarja predlaga predsednik republike, se namreč izteče 28. februarja in bi pogajalce lahko prehitel. "Pa ne podcenjujem Janeza Janše, nasprotno, ampak če bi imeli mašno narejeno, bi že povedali. Mislim, da imajo druge stranke težavo, ker se ne morejo odločiti. Paket je pripravljen, a Janša ne bo zavezal mašne, če ne bo darilo polno," je bil slikovit.

Ob tem je opozoril, da se je v vmesnem času država ustavila in ne funkcionira. Stojijo projekti, razpisi, na ministrstvih pa "čakajo nove gospodarje".

loading...
Loading...