Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ljubo Žnidar: Laž je bistvo komunizma. Ta temelj bo kmalu porušen

Deli na:
Ljubo Žnidar: Laž je bistvo komunizma. Ta temelj bo kmalu porušen

"Niso vsi sodniki iz istega testa, a žal so med njimi posamezniki, ki so pozabili zakaj nosijo sodniško togo," očitajo v Odboru 2014 slovenskim sodnikom ob njihovih pogostih kršitvah človekovih pravic.

"Ali lahko pričakujemo pravično sojenje od sodnice, ki paradira s simboli totalitarnega režima? V katero kategorijo sodi sodnica, ki se pred organi pregona zlaže o svoji identiteti? Kaj lahko rečemo o sodniku, ki vulgarno napada osebo, o kateri razsoja? Ali lahko pričakujem neodvisno sojenje od sodnikov, ki so bili del totalitarnega režima, naj si gre v partijskih vrhovih ali kot uslužbenci tajne politične policije? Ali je pravilno, da vidna sodnica zamenja svojo togo s strankarko izkaznico vladajoče stranke? Ali bomo dopustili, da sodnik izkorišča moč, ki mu je podeljena z ustavo, za osebni obračun in maščevanje?" so v odboru vprašali ob današnjem protestu pred vrhovnim sodiščem zaradi 112. dneva zapora opozicijskega voditelja Janeza Janše.

"ALenka Bratušek je končno naredila, kar bi morala storiti že zdavnaj: odstopila je! Stricem naredila sramoto!" je ugotavljal Aleš Primc, ki je obenem opozoril: "Udbomafija pravkar razrešila sposobnega načelnika generalštaba Božiča. Čeprav ni nikdar bil na naših shodih."

Dr. Jože Rant je o slovenskih sodiščih izpostavil: "Pred nami so Črna Gora, Ruanda in Peru." Kdo naredil večjo škodo, "Bratuškova, ki jo je oškodovala za deset milijard, ali Janša, ki naj bil prejel obljubo," je vprašal.

"Komiji izvajajo tiho kulturno revolucijo po vzoru Mao Zedonga," pravi Žiga Korsika, Ljubo Žnidar pa opozarja: "Laž je bistvo komunizma. Ta temelj bo kmalu porušen." Ni več daleč dan, ko bo Janša izpuščen in spet predsednik vlade, je prepričan Žnidar .

"Naša mladina premalo ve o velikanih naše zgodovine, zlasti o pisatelju Cankarju in generalu Maistru," pravi Helena Bizjak. "In kdo je general naše osamosvojitve? Janez Janša." Spomnila se je preteklih časov: "Ker sem poučevala verouk, so me prijavljali raznim 'inštitucijam', tudi v Kučanov kabinet."