Revija Reporter
Slovenija

Lili Žagar in Marko Potrč v vojni z nekdanjimi kolegi: za Lili so novinarji zakompleksani

M. M.
17 792

26. dec. 2020 6:00 Osveženo: 7:06 / 26. 12. 2020

Deli na:

Lili Žagar je Marku stopila v bran.

Mediaspeed

Nekdanja slovenska TV zvezdnika Marko Potrč in njegova partnerka Lili Žagar sta se jeseni preselila na Švedsko, od koder je predvsem Potrč Slovencem solil pamet o "švedskem modelu" boja s koronavirusom.

Ta se je medtem izkazal za vse prej kot idealnega in z veliko pomanjkljivosti, ki jih zaradi visokega števila okužb in smrt bolnikov s covidom priznavajo tudi sami Švedi. Potrčev aktivizem proti ukrepom za omejitev širjenja koronavirusa je izzval številne kritike v Sloveniji in ga je, kot je sam potožil, stal tudi službe.



Potrč in Žagarjeva sta se tudi sporekla z nekdanjimi kolegi. Urednik portala 24ur.com Jure Tepina je Potrča, ki je včasih vodil oddajo Svet na Kanalu A, že pred časom prosil, naj njihove članke neha navajati izven konteksta in se sklicevati nanje kot potrditev svojih trditev. Potrčev odziv? Pihanje na dušo Tepini, ki pa je bilo neuspešno.

Zdaj se je v sporu z bivšimi kolegi s Pro Plus znašla še Lili Žagar, prav tako nekdanja voditeljica Sveta. Razburil jo je prispevek Švedska vlada priznala, da je spodletelo, ki ga je označila za senzacionalističnega.

"Kdaj se boste novinarji rešili kompleksa, da morate svojim gledalcem »dokazovati« (beri: vzeti stvari iz konteksta in zavajati), da je na Švedskem tako zelo slabo, da so lahko srečni, da živijo v Sloveniji. In da je edina prava pot »trdi pristop«. Da je edini pravilno, da ste vsi zaprti in brez vseh pravic, ker ukrepi delujejo," je izzvala nekdanje kolege s Kanala A.

Obenem jih je zbodla z vprašanji, ali so njihovi otroci v vrtcu in v šoli, ali se šolajo na daljavo, če lahko prečkajo meje občine, so lahko zunaj po 21. uri.