Revija Reporter
Slovenija

Levico je strah, da bo šel Šarec v koalicijo z desnico

Igor Kršinar

25. mar. 2018 20:00

Deli na:

Marjan Šarec s svojim generalnim sekretarjem Branetom Kraljem.

Bobo

Marjana Šarca je v občinsko politiko spravila levica, da bi preprečila izvolitev desnega župana, nato je bil nepričakovano izvoljen. Podobna zgodba se zdaj dogaja na državni ravni, zato se že bojijo, da bo postal mandatar in sklenil koalicijo z desnico.

Po drugi strani pa se na njegovo listo lepijo ljudje iz kroga Gregorja Golobiča. Razkrivamo tudi povezave Šarčevega generalnega sekretarja Braneta Kralja z nepremičninskim tajkunom Aleksandrom Jerebom, ki čaka na sodbo v sojenju zaradi povzročitve stečaja in oškodovanja Geodetskega zavoda Slovenije.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kako so se leta 2010 zaradi Šarca zlasali kamniški tranzicijski levičarji; kako je bil Šarec le rezervni kandidat kamniške levice; zakaj je še danes na bojni nogi s prejšnjim županom Tonetom Smolnikarjem; o ljubezni med Janšo in Šarcem; kako je na parlamentarnih volitvah glavna stranka levice SD Dejana Židana, Lista Marjana Šarca pa naj bi odigrala vlogo »zajca«; o spornih povezavah od Gregorja Golobiča do Aleksandra Jereba; kdo so svetovalci Marjana Šarca, ki v političnem smislu doslej niso bili javno znani.