državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Leto dni od obiska »stricev in tet« pri Jankoviću

Deli na:
Leto dni od obiska »stricev in tet« pri Jankoviću

Foto: Bobo

V Pozitivni Sloveniji so se spomnili prve obletnice ustanavljanja stranke, ki se je začela z obiskom "stricev in tet" na Magistratu in pozivom Zoranu Jankoviću, naj kandidira na predčasnih volitvah. Ob obletnici se je Janković srečal z lanskoletnimi podporniki.

Objavljamo sporočilo za javnost PS:

Ob obletnici poziva se je predsednik PS Zoran Janković srečal s podporniki
 
V ponedeljek, 22. oktobra 2012, je bila prva obletnica ustanovitve stranke Pozitivna Slovenija. Prvi koraki pri njenem nastanku so vezani na 10. oktober 2011, ko je 26 uglednih državljank in državljanov na Magistratu gospodu Zoranu Jankoviću podalo poziv k nastopu na predčasnih volitvah v Državni zbor 2011. Javni poziv je v Mestni hiši prebrala nekdanja ljubljanska županja gospa Nuša Kerševan, ki je takrat poudarila, da Slovenija v času gospodarske in družbene krize potrebuje pragmatično vodenje, vodenje brez nenehnih ideoloških razhajanj.

Zoran Janković je s stranko Pozitivna Slovenija ob podpori teh izjemnih posameznikov, sodelavcem iz Mestne občine Ljubljana in družine, po vsega sedmih tednih delovanja na volitvah tudi zmagal. Državljanke in državljani so se pridružili temu pozivu po drugačni Sloveniji, ki bi morala krizo reševati in ne poglabljati. Žal manjše stranke tega sporočila državljanov niso razumele in so pomagale sestaviti drugačno koalicijo. O tem ali so imeli prav ali ne, kažejo danes njihovi rezultati in mnenje ljudi.

Za takratno in današnjo podporo, ki so jo predsedniku Pozitivne Slovenije gospodu Zoranu Jankoviću izkazali, se v Pozitivni Sloveniji zahvaljujemo. Njihov pogum, znanje, izkušnje in skrb za domovino je za nas zaveza, da se naša prizadevanja za drugačno, pozitivno in solidarno Slovenijo nadaljujejo in okrepijo.