Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Leonida Zalokar: Sodišča se ne ukvarjajo z otroki v njihovo korist

Deli na:
Leonida Zalokar: Sodišča se ne ukvarjajo z otroki v njihovo korist

Psihoanalitičarka dr. Leonida Zalokar, ravnateljica Strokovnega centra Planina - Foto: Borut Živulovič/Bobo

Skrb zbujajoče je, da se zaradi vseprisotne doktrine odtujevanja vedno pogosteje dogaja odvzem skrbništva materam in dodelitev očetom. Za pravičen razplet zgodbe mame, ki ji je sodišče odvzelo skrbništvo za njene tri otroke pred dvema letoma in ji celo onemogoča stik z njimi, se je zavzela psihoanalitičarka dr. Leonida Zalokar, ravnateljica Strokovnega centra Planina.

Sodbe sodišča, ki ne priznava nobenih napak in se obnaša kot samozadostna trdnjava, so za dr. Leonido Zalokar tako sprevržene, da jih zdravorazumski človek ne more doumeti: »Kako je vendar mogoče, da živimo v državi, kjer ljudje ne smejo niti govoriti o sodbah, ne smejo govoriti o vsebini sodnih spisov in sploh ne smejo govoriti, kaj se jim dogaja? To je kriminal!«

Dr. Zalokar pojasnjuje razloge krivične sodne prakse, ko se v številnih evropskih državah, in tako tudi v Sloveniji, po tekočem traku dodeljuje otroke očetom in odvzema skrbništvo materam.

Kaj je bilo znano sodstvu in česa vse ni upoštevalo ob odvzemu skrbništva mami treh mladoletnih otrok?

Zakaj je med letoma 2008 in 2015 prišlo do skokovitega porasta osebnostnih motenj? Kaj bi nas moralo skrbeti ob ugotovitvah raziskav o prisotnosti resnih osebnostnih motenj, kot je na primer psihopatija med ljudmi? Dr. Zalokar opozarja, da v Sloveniji ni pravočasne in ustrezne obravnave hudih osebnostnih motenj, kot jo sicer poznajo drugod.



Za dr. Zalokar je pomembno vodilo Screw Motivation, What You Need is Discipline, ki ga imajo zapisanega v Strokovnem centru na Planini. Kakšen pristop vzgoje se zdi dr. Zalokarjevi najbolj primeren?

Kaj se dogaja z otroki, ko nato kot najstniki zapustijo Strokovni center Planina?

Kakšen je občutek, ko pride v center otrok, za katerega bi lahko dejali, da bi v povsem drugačnem družinskem okolju dobro funkcioniral in ne bi imel nobenih motenj? Kako v njem poskušajo v centru najti izgubljeno iskrico? Dr. Zalokar svetuje staršem, kako lahko z načinom vzgoje zmanjšajo ali odpravijo motnje pri otroku, ki bi sicer moral v zavod.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24