Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

"Lažnivo in manipulantsko": Spomenka in Tine Hribar ter Boris A. Novak z vsemi topovi po Janši

Deli na:
"Lažnivo in manipulantsko": Spomenka in Tine Hribar ter Boris A. Novak z vsemi topovi po Janši

Zakonca Tine in Spomenka Hribar sta praznovala 80 let - Foto: Šimen Zupančič

Premier Janez Janša je na Twitterju v torek pojav in pomen Nova24TV v slovenskem TV prostoru primerjal z nastankom Nove revije na začetku Slovenske pomladi. Odzvali so se trije izmed glavnih in odgovornih urednikov Nove revije ter zavrnili "lažnivo in manipulantsko primerjavo Nove revije z Novo24TV, kakršno si je dovolil Janša".

Janša je ob peti obletnici od ustanovitve čestital Nova24TV in zapisal: "Pojav in pomen Nova24TV v slovenskem TV prostoru lahko primerjamo z nastankom Nove revije na začetku Slovenske pomladi. Zrno, ki je skalilo in rodilo."

"Trije izmed glavnih in odgovornih urednikov Nove revije s prezirom zavračamo lažnivo in manipulantsko primerjavo Nove revije z Novo24TV, kakršno si je dovolil Janez Janša v čivku," pa so zapisali Spomenka in Tine Hribar ter Boris A. Novak.

Nova revija je bila, kot so zapisali, "disidentsko dejanje državljanskega, intelektualnega in umetniškega odpora zoper razpadajoči totalitarni družbeni sistem v osemdesetih letih prejšnjega stoletja", Nova24TV je pa "pompozno, neumno in nevarno trobilo porajajoče se diktature".

"Bolj bi bila na mestu primerjava Nove 24TV s Komunistom, glasilom Zveze komunistov v času najgloblje represije. V skladu s stalinističnimi rituali Janša in njegovi opričniki zdaj proslavljajo uspešno opravljeno prvo udarniško 'petletko'," so dodali.

"Janez Janša nima nobene pravice, da si prilašča Novo revijo, ki je veliko naredila ne samo za osamosvojitev Slovenije, temveč tudi za njegovo osvoboditev iz vojaškega zapora," je sklenila trojica urednikov Nove revije.