profimedia-0606418310 Svet24.si

Tako velika je že hči Toma Cruisa in Katie ...

1_nuša rojs Svet24.si

Nuša Rojs: Bila sem presenečena, ko sem ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

mario-fafangel Necenzurirano

Zakaj je vlado spet zapustil Mario Fafangel

Severina Magija_1 Njena.si

Igor dan pred Severininem rojstnim dnevom ujet v ...

miran rudan Njena.si

Miran Rudan zaradi razmerja z 20 let mlajšo ...

Slovenija

"Lažnivo in manipulantsko": Spomenka in Tine Hribar ter Boris A. Novak z vsemi topovi po Janši

Deli na:
"Lažnivo in manipulantsko": Spomenka in Tine Hribar ter Boris A. Novak z vsemi topovi po Janši

Zakonca Tine in Spomenka Hribar sta praznovala 80 let - Foto: Šimen Zupančič

Premier Janez Janša je na Twitterju v torek pojav in pomen Nova24TV v slovenskem TV prostoru primerjal z nastankom Nove revije na začetku Slovenske pomladi. Odzvali so se trije izmed glavnih in odgovornih urednikov Nove revije ter zavrnili "lažnivo in manipulantsko primerjavo Nove revije z Novo24TV, kakršno si je dovolil Janša".

Janša je ob peti obletnici od ustanovitve čestital Nova24TV in zapisal: "Pojav in pomen Nova24TV v slovenskem TV prostoru lahko primerjamo z nastankom Nove revije na začetku Slovenske pomladi. Zrno, ki je skalilo in rodilo."

"Trije izmed glavnih in odgovornih urednikov Nove revije s prezirom zavračamo lažnivo in manipulantsko primerjavo Nove revije z Novo24TV, kakršno si je dovolil Janez Janša v čivku," pa so zapisali Spomenka in Tine Hribar ter Boris A. Novak.

Nova revija je bila, kot so zapisali, "disidentsko dejanje državljanskega, intelektualnega in umetniškega odpora zoper razpadajoči totalitarni družbeni sistem v osemdesetih letih prejšnjega stoletja", Nova24TV je pa "pompozno, neumno in nevarno trobilo porajajoče se diktature".

"Bolj bi bila na mestu primerjava Nove 24TV s Komunistom, glasilom Zveze komunistov v času najgloblje represije. V skladu s stalinističnimi rituali Janša in njegovi opričniki zdaj proslavljajo uspešno opravljeno prvo udarniško 'petletko'," so dodali.

"Janez Janša nima nobene pravice, da si prilašča Novo revijo, ki je veliko naredila ne samo za osamosvojitev Slovenije, temveč tudi za njegovo osvoboditev iz vojaškega zapora," je sklenila trojica urednikov Nove revije.

Loading...