Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

Donald Trump Svet24.si

Foto: Na nebu opazili obraz Donalda Trumpa

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Lazaristi zanikajo, da naj bi šel nadškof Stres misijonarit na Madagaskar

Deli na:
Lazaristi zanikajo, da naj bi šel nadškof Stres misijonarit na Madagaskar

Foto: Bobo

Upokojeni nadškof Anton Stres naj bi se po poročanju Dnevnika zelo verjetno pridružil slovenskim misijonarjem na Madagaskarju. Časnik je neuradno potrditev informacije pridobil v Misijonski družbi sv. Vincencija Pavelskega. V vodstvu družbe pa so za STA te navedbe zanikali in pojasnili, da je Stres v Parizu, kjer nadaljuje s pripravo knjige.

Kot je za Dnevnik povedal eden od duhovnikov lazaristov, si nekdanji ljubljanski nadškof in metropolit želi oditi na ta afriški otok. Po nekaterih informacijah naj bi na Madagaskarju poučeval na teološki fakulteti in svojemu sobratu, lazaristu Pedru Opeki, pomagal pri njegovih človekoljubnih projektih.

Ali bo Stres na Madagaskar tudi zares odpotoval, je odvisno od "dogovora" s Svetim sedežem, navaja časnik. Po podatkih Misijonskega središča Slovenije na Madagaskarju deluje največ slovenskih misijonarjev.

Na ljubljanski nadškofiji pa so za časnik povedali, da od začetka avgusta ne spremljajo več dejavnosti upokojenega nadškofa Stresa, in dodali: "Kolikor pa nam je znano, se, v skladu s tistim, kar je nadškof povedal v intervjuju za Radio Ognjišče 31. julija letos, nahaja v enem izmed evropskih univerzitetnih središč."

Stres je sicer v omenjenem intervjuju potrdil, da mu je bilo ob sporočilu, da je papež sprejel njegov odstop, priporočeno tudi, "da bi se malo umaknil". Kot je dejal, si sam najprej želi malo daljšega dopusta, potem pa se ima namen vrniti k filozofiji, ki jo je nekoč predaval. "Odločil sem se, da bom z novim akademskim letom odšel v katero od univerzitetnih središč Evrope," je še dodal v intervjuju. Da se Stres nahaja v Parizu, je za STA potrdil superior lazaristov Lojze Gajšek.