Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Studio City se vrača, a kdo ga bo vodil in kdo bo delal oddajo?

Deli na:
Studio City se vrača, a kdo ga bo vodil in kdo bo delal oddajo?

Marcel Štefančič - Foto: Adrian Pregelj, RTV SLO

Programski svet Radiotelevizije Slovenija je soglašal s spremembo programsko-produkcijskega načrta in spremenjeno programsko shemo Televizije Slovenija za letos, po kateri bodo novo informativno oddajo Panorama na drugem programu začeli predvajati 30. maja. Spremembe določajo tudi prenos oddaje Utrip z drugega na prvi televizijski program.

Oddaja Zrcalo tedna pa bo v skladu s spremembo na sporedu v nedeljo na prvem televizijskem programu in ne več v soboto na drugem programu. Tudi oddaja Intervju bo znova umeščena v okvir sheme prvega televizijskega programa.

Medtem bo število televizijskih oddaj Tarča in Studio City takšno, kot je določil že novembra lani sprejeti programsko-produkcijski načrt, je povedal generalni direktor zavoda Andrej Grah Whatmough. Na vprašanje predstavnikov zaposlenih v svetu, kdo bo vodil Studio City, pa je dejal, da tega ne ve, saj gre za uredniške odločitve.

Že ob glasovanju o dnevnem redu seje so zavrnili predlog skupine svetnikov, med njimi tudi vseh treh predstavnikov zaposlenih Gregorja Drnovška, Saša Hribarja in Roberta Pajka, da obravnavajo predlog za takojšnjo vrnitev oddaje Studio City na spored prvega programa Televizije Slovenije v enakem terminu, z enako uredniško ekipo in z voditeljem Marcelom Štefančičem.


V nadaljevanju so obravnavali nastop programskega svetnika Slavka Kmetiča na okrogli mizi v Raki pri Krškem konec marca, iz njegovih izjav pa je bilo po mnenju predstavnikov zaposlenih v svetu večkrat razvidno, da grozi novinarjem z odpovedmi pogodb o zaposlitvi in uvajanjem reda na zavodu.

Po njihovem opozorilu je tudi priznal, da večkrat pokliče odgovorno urednico televizijskega informativnega programa Jadranko Rebernik v zvezi s pripravo novinarskih prispevkov. Pri tem so poudarili, da gre za kršitev statuta zavoda, po katerem programski svet ne sme posegati v posamezne dele programa pred objavo in sprejemati odločitev, povezanih z objavo delov programa.

Rebernikova je potrdila, da jo je Kmetič večkrat poklical, pri tem pa mu je pojasnila kakšno vprašanje. Sama v tem ne vidi nič spornega in je zadovoljna, če sodeluje s svetom. Želi si, da bi bile razprave na svetu na višji ravni.

Kmetič, ki ga je DZ imenoval v programski svet na predlog gledalcev in poslušalcev in je v svojih stališčih naklonjen stranki SDS, se je opravičil, če je z izjavami koga užalil. Vendar pa je poudaril, da "stoji za njimi". Programski svet je njegovo opravičilo sprejel.