Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kriminalisti zaradi prepovedanih drog opravili 10 hišnih preiskav in ovadili 10 osumljencev

Deli na:
Kriminalisti zaradi prepovedanih drog opravili 10 hišnih preiskav in ovadili 10 osumljencev

Foto: Bobo

Ljubljanski kriminalisti so konec novembra v sklopu mednarodne akcije zaradi suma kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog izvedli 10 hišnih preiskav pri 10 osumljencih, ki jo jih nato tudi ovadili, trem osebam pa so v preiskavi tudi odvzeli prostost. Skupino storilcev utemeljeno sumijo storitve 52 kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog.

Ljubljanski kriminalisti so 25. novembra v sklopu mednarodne akcije odvzeli prostost trem Ljubljančanom, starim 35, 23 in 24 let. Skupaj s še sedmimi drugimi storilci jih utemeljeno sumijo storitve 52 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in prehodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Omenjene hišne preiskave pri 10 osumljencih, ki doslej še niso bili obravnavani zaradi preprodaje prepovedane droge, so po njihovih navedbah opravili na različnih naslovih na območjih policijskih uprav Ljubljana in Koper. Pri tem je sodelovalo 32 ljubljanskih kriminalistov in 14 policistov ter tudi policisti za specialistično uporabo psov za iskanje prepovedanih drog.

V hišnih preiskavah so zasegli 23 nabojev različnega kalibra, teleskopsko palico, mačeto, okoli 30 gramov kokaina, večjo količino nedovoljenih snovi v športu in elektronske naprave, kot so mobiteli, sim kartice in prenosni računalniki. Ljubljanski preiskovalni sodnik je za vse tri privedene osumljence odredil najprej sodno pridržanje, nato pa pripor. Enega osumljenca z območja Trsta so pridržali italijanski varnostni organi in je prav tako v priporu, so navedli.

Ljubljanski kriminalisti so osumljene na zaprosilo italijanskih varnostnih organov začeli spremljali februarja, kar so počeli tudi s pomočjo izvajanja prikritih preiskovalnih ukrepov in v medsebojnem sodelovanju z italijanskimi varnostnimi organi.

Kot so ugotovili pri preiskavi mednarodne organizirane kriminalne združbe, je bil glavni organizator 35-letni Ljubljančan, ki je organiziral mrežo preprodajalcev prepovedane droge kokain na območju Trsta v Italiji ter na območju Ljubljane, kjer so osumljeni prepovedano drogo preprodajali tudi končnim odjemalcem na ulici. Organizator mreže je soosumljenim preprodal najmanj 1,2 kilograma prepovedane droge kokain in si tako pridobil protipravno premoženjsko korist v višini najmanj 70.000 evrov.