stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Koprski trio preprodajalcev heroina in kokaina ovaden

Deli na:
Koprski trio preprodajalcev heroina in kokaina ovaden

Foto: Bobo

Koprski kriminalisti so v sodelovanju z italijanskimi varnostnimi organi zaključili preiskavo v zvezi s preprodajo večjih količin heroina in kokaina na območju slovenske obale in Trsta. Pri tem so kriminalisti dva moška in žensko z območja Kopra ovadili zaradi suma storitve skupno 32 kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog.

Osumljenci so odjemalcem v manjših in večjih količinah preprodajali preprodano drogo heroin in kokain na območju slovenske obale in v Italiji, predvsem na območju mesta Trst. V kriminalistični preiskavi so izvajali različne preiskovalne ukrepe, preiskavo pa je vodilo in usmerjalo koprsko okrožno državno tožilstvo, so danes sporočili s Policijske uprave Koper.

Kriminalisti so na okrožno državno tožilstvo podali kazenske ovadbe zoper 58 in 32 let stara moška ter 53-letnico, vsi so z območja Kopra.

Preiskavo so zaključili prejšnji torek s prijetjem dveh osumljencev, pri katerih so istega dne opravili tudi hišno preiskavo. Že pred tem so 58-letnika prijeli na območju Italije, italijanski varnostni organi pa so zoper njega odredili pripor. Ta trenutek je še vedno v priporu v Italiji. Zoper dva osumljenca na območju Slovenije so odredili policijsko pridržanje. 32-letnika so tudi privedli pred preiskovalnega sodnika v Koper, ki je zoper njega odredil pripor.

Koprski kriminalisti so v sodelovanju z italijanskimi kolegi osumljencem med preiskavo zasegli 163 gramov heroina in 11 gramov kokaina.

V okviru preiskave so zoper vse tri osumljene zbranih dovolj materialnih in drugih dokazov za podajo kazenske ovadbe zaradi utemeljenega suma storitve skupno 32 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, so dodali na policiji.