1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kriminalisti preiskujejo koprsko podjetje Trgoavto

Deli na:
Kriminalisti preiskujejo koprsko podjetje Trgoavto

Foto: Arhiv Reporterja

Koprski kriminalisti izvajajo hišne preiskave na sedežu štirih podjetij na območju koprske, ljubljanske in celjske policijske uprave, za zdaj pa niso nikomur odvzeli prostosti, je potrdil Dimitrij Marušič iz PU Koper. Kriminalisti so bili na sedežu Trgoavta v Hrpeljah, med osumljenimi sta predsednik uprave Matjaž Cegnar in nadzornik Leon Duraković.

Sprva so s koprske policijske uprave sporočili, da zaradi suma storitve kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete potekajo preiskave pri treh gospodarskih družbah.

Kriminalisti so dopoldne bili tudi na sedežu Trgoavta. Med osumljenimi sta predsednik uprave Matjaž Cegnar in član nadzornega sveta družbe Leon Duraković, je pred sedežem Trgoavta medijem potrdil Cegnarjev odvetnik Dejan Babič iz odvetniške družbe Matoz. Iz odredbe o hišni preiskavi po njegovih besedah izhaja, da policisti zbirajo dokumentacijo o sumih oškodovanja upnikov družbe, pri čemer bodo danes tudi zasegli dokumentacijo.

Kot pravi Babič, pa njegov klient ni storil ničesar kaznivega. Sicer pa drugih konkretnih očitkov ni, podlaga za sum pa je anonimna prijava iz lanskega novembra, je še pojasnil Babič. Cegnar ob tem ni dal nobenih dodatnih izjav.

Delavci Trgoavta so sicer v ponedeljek na sedežu družbe prevzeli delovne knjižice, slišati pa je bilo kritike nad lastnikom družbe Igorjem Jerotom, ki naj bi Trgoavto namerno izčrpaval, vse premično in nepremično premoženje pa prenesel na povezano družbo Neolizing.

Izmed 29 poslovalnic družbe Trgoavto so zdaj vse že nekaj tednov zaprte, banke so medtem rubile, kar je bilo še vrednega. Kot je v ponedeljek dejal predsednik sindikata družbe Blaž Baldaš, ima Trgoavto med drugim za okoli 80 milijonov evrov hipotek na nepremičnine.