Revija Reporter
Slovenija

Pivčeva je Erjavca obtožila, da stoji za aferami, ki ji majejo stolček: S terena imam informacije, kje vse se pojavlja

STA, Reporter

19. avg. 2020 6:00

Deli na:

Karl Erjavec in Aleksandra Pivec.

Bobo

Koroški pokrajinski odbor DeSUS je na včerajšnji seji podprl nedavni sklep izvršnega odbora stranke, da svetu stranke predlaga sklic izrednega kongresa, na katerem bo predsednica Aleksandra Pivec ponudila glasovanje o zaupnici. Člani pokrajinskega odbora so sicer včeraj izrazili zaskrbljenost zaradi dogajanja v stranki. "Če sem problem jaz kot predsednica stranke, nimam težav s tem, da me članstvo razreši, a naj se to zgodi na zakonit način," pa je včeraj v pogovoru za Televizijo Slovenija dejala Pivčeva.

Za dogajanje v stranki je obtožila svojega predhodnika na čelu DeSUS Karla Erjavca, ki po njenem stoji za aferami. "S terena imam informacije, kje vse se na terenu pojavlja in je na neki način vključen v zgodbo," je še izjavila Aleksandra Pivec.

"Bili smo enotni, da ne dajemo vrednostnih sodb za nobenega posameznika v stranki DeSUS, ker imamo v državi oz. družbi ustrezne ustanove, ki morajo opraviti svoje delo," je za STA po seji koroškega pokrajinskega odbora stranke povedal predsednik odbora Peter Pungartnik. Ob tem so, kot je dodal, "izrazili nezadovoljstvo nad ravnanjem posameznikov znotraj stranke, ki rušijo stranko".

"Bili smo tudi enotnega mnenja, da je za stranko in člane trenutno izjemno težko obdobje, ko smo na udaru medijev in ostalih strank, najbolj nas pa skrbi, da imamo očitno znotraj stranke posameznike, ki k temu prispevajo," je dodal Pungartnik. Zavzeli so se za to, da se najde neka pot naprej, in so, kot omenjeno, podprli sklic izrednega kongresa do konca leta, pri čemer naj to ne bo v decembru, ko so prazniki.

Člani sveta DeSUS bodo, kot je znano, o zaupnici predsednici Pivčevi razpravljali v torek, 25. avgusta, takrat se v skladu z zahtevo poslanske skupine DeSUS tudi izteče rok za sklic seje sveta. Poslanci DeSUS so po številnih očitkih glede plačil ob gostovanjih po Sloveniji Pivčevo pozvali k odstopu z mesta predsednice DeSUS, v nasprotnem primeru pa predlagali svetu stranke, da ji izreče nezaupnico.

Pivčeva pozivu poslancev k odstopu ni sledila, je pa dejala, da pričakuje, da bo kongres tisti, ki bo odločal o njeni nezaupnici, in ne svet, saj je kongres tudi tisti, ki jo je izvolil za predsednico.

Pokrajinski odbor DeSUS za Koroško je včeraj razpravljal tudi o spremembah in dopolnitvah statutarnih pravil pokrajinskega odbora. Te mora namreč uskladiti s statutom stranke.