Revija Reporter
Slovenija

Aleksandri Pivec se punta stranka: odrekel se ji je tudi celjski DeSUS, ki želi tolerantno vlado, ne pa diktature

M. M.

16. jul. 2020 17:58 Osveženo: 17:59 / 16. 7. 2020

Deli na:

Aleksandra Pivec

Bobo

Po pokrajinskem odboru stranke v Ljubljani je hrbet predsednici DeSUS Aleksandri Pivec obrnil tudi strankin pokrajinski odbor Celje, poročajo mediji. »Želimo živeti v Srednji Evropi z razgledano, tolerantno vlado do različno mislečih, ne pa v neki diktaturi,« pravijo v celjskem DeSUS.

Ljubljanski pokrajinski odbor DeSUS je prejšnji teden izrekel nezaupnico Pivčevi. Nezaupnica sicer ni imela posebne teže, saj ima predsednica stranke na svoji strani vodstvo DeSUS, a vseeno kaže na rastoče nezadovoljstvo članstva nad sodelovanjem v vladi Janeza Janše. Ta je ob sestavljanju koalicije obljubil, da on in SDS ne bosta načenjala ideoloških tem in članstvo DeSUS očitno meni, da je Janša obljubo požrl.

Včeraj so zgledu Ljubljančanov sledili Celjani, ki so na triurni seji sklenili, da Pivčeve ne podpirajo več.
»Mi jo ne podpiramo kot predsednico stranke Desus. Zdaj, ali je to strogo rečeno nezaupnica, je stvar interpretacije,« je za Večer dejala predsednica Pokrajinskega odbora stranke Desus v Celju Brigita Čokl.

Po besedah Čoklove se »spreminja značaj stranke, ker se ne spoštuje vrednot, ker smo prešli vse meje sprejemljive tolerantnosti do ideologije.«

»Če predsednica meni, da se ne bo spuščala na ta področja, potem ni izbrala pravega ljudstva, oziroma, mi nismo izbrali prave predsednice,« pavi Čoklova.

V bran Pivčevi so medtem stopili odbori Severna Primorska, Podravje in Koroška. »Pozivamo vodstvo stranke, da zoper tiste člane, ki na podlagi plasiranja lažnih in neresničnih informacij v medije skušajo diskreditirati tako delo kot predsednico stranke, ukrepa s sprožitvijo v statutu predpisanih postopkov,« pravijo Primorci, napade na predsednico pa obsojajo tudi v koroškem in podravskem odboru DeSUS.