andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Koronavirus: Policisti pri mejni kontroli z osebno varovalno opremo

Deli na:
Koronavirus: Policisti pri mejni kontroli z osebno varovalno opremo

Policisti morajo pri izvajanju nalog mejne kontrole obvezno uporabljati vso priporočeno osebno varovalno opremo. - Foto: Nataša Juhnov

Policisti morajo pri izvajanju nalog mejne kontrole obvezno uporabljati vso priporočeno osebno varovalno opremo, tudi v vseh postopkih z nezakonitimi migranti, so glede zaščite zaposlenih pred novim koronavirusom zapisali na notranjem ministrstvu. Pripravljajo tudi obnovitvena usposabljanja o preprečevanju okužb in uporabi osebne varovalne opreme.

Strokovne službe ministrstva so že januarja sprejele preventivne in zaščitne ukrepe za zmanjšanje možnosti okužbe z virusom, ki jih redno dopolnjujejo in s katerimi so seznanjeni vsi zaposleni, so pojasnili na ministrstvu. Zaposlene, ki so pri opravljanju dela izpostavljeni možnosti okužbe z novim koronavirusom, so pozvali k spremljanju simptomov bolezni pri osebah v postopkih, izvajanju osnovnih higienskih ukrepov, uporabi osebne varovalne opreme oziroma zaščitnih sredstev in takojšnjemu zagotavljanju zdravniške pomoči obolelim osebam s simptomi.

Zaposleni na ministrstvu imajo ves čas na voljo zaščitna sredstva, kot so razkužila za roke, rokavice in obrazne maske, ki služijo za zaščito tudi pred drugimi nalezljivimi boleznimi, ki so jim lahko izpostavljeni policisti. Lahko jih uporabijo, če ocenijo, da bi bila uporaba teh sredstev smiselna, so sporočili. Glede na predvideno povečano porabo zaščitnih sredstev so v postopku tudi dodatna naročila omenjenih sredstev.

Strokovne službe tudi redno izmenjujejo informacije s predstavniki Nacionalnega inštituta za javno zdravje in drugimi pristojnimi službami, ki jih po intranetu in elektronski pošti redno posredujejo vsem zaposlenim. "Vzporedno z razvojem dogodkov se bodo lahko spreminjala tudi priporočila pristojnih epidemioloških služb, ki jim bomo na ministrstvu z morebitnimi novimi ukrepi redno sledili," so še napovedali.