prijateljstvo Dobra karma

Zgodba o dveh bratih vam morda reši odnos

Čuki Svet24.si

Čuki v pesmi kihajo in kašljajo, da bi nas ...

evri denar xx Reporter.si

Pomoč samozaposlenim: Obrazec sem v petek ...

Praznovanje stoletnice v Domu starejših občanov Fužine Svet24.si

FOTO: V fužinskem domu starejših občanov ob ...

20200312-00994837 Necenzurirano

Afera maske: Počivalškovi ujeti na laži

miljana kulic Odkrito.si

Zadruga: Popljuvala očeta svojega otroka

Cristian Baranašič Njena.si

Zmagovalec šova v solzah, umrla je njegova ...

Slovenija

Koronavirus: Policisti pri mejni kontroli z osebno varovalno opremo

Deli na:
Koronavirus: Policisti pri mejni kontroli z osebno varovalno opremo

Policisti morajo pri izvajanju nalog mejne kontrole obvezno uporabljati vso priporočeno osebno varovalno opremo. - Foto: Nataša Juhnov

Policisti morajo pri izvajanju nalog mejne kontrole obvezno uporabljati vso priporočeno osebno varovalno opremo, tudi v vseh postopkih z nezakonitimi migranti, so glede zaščite zaposlenih pred novim koronavirusom zapisali na notranjem ministrstvu. Pripravljajo tudi obnovitvena usposabljanja o preprečevanju okužb in uporabi osebne varovalne opreme.

Strokovne službe ministrstva so že januarja sprejele preventivne in zaščitne ukrepe za zmanjšanje možnosti okužbe z virusom, ki jih redno dopolnjujejo in s katerimi so seznanjeni vsi zaposleni, so pojasnili na ministrstvu. Zaposlene, ki so pri opravljanju dela izpostavljeni možnosti okužbe z novim koronavirusom, so pozvali k spremljanju simptomov bolezni pri osebah v postopkih, izvajanju osnovnih higienskih ukrepov, uporabi osebne varovalne opreme oziroma zaščitnih sredstev in takojšnjemu zagotavljanju zdravniške pomoči obolelim osebam s simptomi.

Zaposleni na ministrstvu imajo ves čas na voljo zaščitna sredstva, kot so razkužila za roke, rokavice in obrazne maske, ki služijo za zaščito tudi pred drugimi nalezljivimi boleznimi, ki so jim lahko izpostavljeni policisti. Lahko jih uporabijo, če ocenijo, da bi bila uporaba teh sredstev smiselna, so sporočili. Glede na predvideno povečano porabo zaščitnih sredstev so v postopku tudi dodatna naročila omenjenih sredstev.

Strokovne službe tudi redno izmenjujejo informacije s predstavniki Nacionalnega inštituta za javno zdravje in drugimi pristojnimi službami, ki jih po intranetu in elektronski pošti redno posredujejo vsem zaposlenim. "Vzporedno z razvojem dogodkov se bodo lahko spreminjala tudi priporočila pristojnih epidemioloških služb, ki jim bomo na ministrstvu z morebitnimi novimi ukrepi redno sledili," so še napovedali.

loading...
Loading...