knight-4698269_1920 Dobra karma

Tarot napoved: pazite, da vas strah pred izgubo ...

4_tanja žagar mama Svet24.si

»Najbolj si želim, da bi šla z očetom mamo ...

naslovka I-bavcar-IB2 Reporter.si

Igor Bavčar ekskluzivno v intervjuju trideset let...

roter kucan dimnik-pl Svet24.si

(Ne)vidne sledi dinastije lobista Boža Dimnika: ...

20200330-00997929 Necenzurirano

Kdo vse svetuje Gantarju v boju proti COVID-19

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

2_miha novak Njena.si

Čuk Miha s partneričino hčerko navdušuje na ...

Slovenija

Koprčanom subvencije zaradi vpliva Luke Koper

Deli na:
Koprčanom subvencije zaradi vpliva Luke Koper

Luka Koper - Foto: STA

Mestna občina Koper je danes objavila javni razpis za dodelitev nepovratnih sredstev za izvajanje omilitvenih ukrepov z namenom zmanjšanja vplivov emisij iz pristaniške dejavnosti za leto 2020. Subvencije so namenjene stanovalcem Kopra za ukrepe, kot so zamenjava oken in fasade ali vgradnja prezračevalne naprave.

Kot so sporočili iz občine, so do subvencije upravičeni lastniki stanovanjskih stavb, ki se nahajajo znotraj treh vplivnih območij. Najožje območje obsega pas od pristanišča do Cankarjeve in Kidričeve ulice, ožje območje pas do ceste Zore Perello Godina in Ferrarske ulice, pas širšega vplivnega območja pa se zaključi vzporedno s hitro cesto Koper-Izola.

Upravičenci lahko pridobijo subvencijo v višini do 50 odstotkov upravičenih stroškov naložbe. Izjema so socialno šibki občani, ki bodo upravičeni do finančne spodbude v obsegu 100 odstotkov upravičenih stroškov naložbe, vendar ta ne bo smela presegati najvišje določene vrednosti sredstev glede na površino stavbe oz. dela stavbe.

Najvišji znesek sofinanciranja znaša 17.000 evrov, in sicer za stavbe oziroma dele stavb, ki so večje od 91 kvadratnih metrov.Sredstva bodo dodelili za naložbe, ki v največji meri odpravljajo oz. zmanjšujejo vplive pristaniške dejavnosti na okolje in zdravje ljudi ter kulturno dediščino. Mednje sodijo zamenjava stavbnega pohištva, izvedba fasadnega ometa, izolacija strešne ali podstrešne konstrukcije, vgradnja sistemov prečiščevanja in prezračevanja zraka, namestitev klimatske naprave ter posaditev ustreznih sredozemskih zimzelenih grmovnic in dreves.

Občina je v proračunu za leto 2020 za ta namen zagotovila 400.000 evrov nepovratnih sredstev. Gre za sredstva, ki jih Luka Koper na podlagi dogovora z občino letno namenja za izvajanje omilitvenih ukrepov.

Rok za prijavo na razpis je 2. april do 12. ure, prispele vloge bo obravnavala posebna komisija, ki bo na podlagi meril oblikovala prioritetno listo naložb, so še sporočili iz občine.

loading...
Loading...