Revija Reporter
Slovenija

Konjske gliste in Violeta Tomić

E.M.
1 2.111

9. dec. 2021 16:07 Osveženo: 17:10 / 09. 12. 2021

Deli na:

Violeta Tomić

Bobo

Po daljši odsotnosti iz parlamenta zaradi bolezni se je pred dvema dnevoma na svojem Facebook profilu oglasila poslanka Levice Violeta Tomić z zapisom, kako se je dva tedna borila s covidom in zmagala. Kot je še razvidno iz njenih objav, se je goreča nasprotnica cepljenja pri prebolevanju precej hude korone zatekla k Hidroksiklorokinu in Ivermektinu, ki pa nista potrjeni kot zdravili proti covidu-19.

»Hidroksiklorokin in Ivermektin sta mi pomagala pri prebolevanju precej hude corone. Skoraj ne smeš priznati. A pomagalo je in prepričana sem, da bi vsi morali imeti dostop do zdravljenja, nedopustno je, da nas silijo v cepljenje!« je Tomićeva komentirala eno od objav astrologinje Eme Kurent, ki prav tako kot Tomićeva zavrača cepljenje, pri prebolevanju covida-19 pa se je tudi ona med drugim zatekla k Ivermektinu.

»Če komu kaj nuca, pa glede Ivermektina naj dvomljivcem vnaprej povem, mogoče sem bila pa v prejšnjem življenju glistav konj,« pa je zapisala Kurentova, s čimer se je Tomićeva strinjala in potrdila, da je to tudi njej pomagalo. »Če bi bila ta zdravila širše dostopna, bi bilo najbrž precej manj žrtev,« je še menila Tomićeva.

2ca510aec62aa145d3e61d6942e111f1.jpeg

Toda zdravili, ki ju omenjeni po preboleli bolezni s takšno vnemo propagirata na spletu, nista zdravili proti covidu-19. Ivermektin je antiparazitik, ki se uporablja za zdravljenje okužb s paraziti pri ljudeh in živalih in se izdaja na zdravniški recept. Hidroksiklorokin pa je antimalarik, ki v kliničnih preskušanjih ni pokazal učinkovitosti pri zdralvjenju proti covidu-19, so se pa pokazala tveganja za nezaželene učinke.