bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

mitja kunstelj-pl Reporter.si

Tako je sodišče sesulo Mitjo Kunstlja, ki je ...

osijek pm Ekipa24.si

Grozljivka na Hrvaškem: prerešetali so avto ...

Prepričan, da je kopija očeta Odkrito.si

Trdi, da je nezakonski sin Kralja Karla III. in ...

doncic edwards Ekipa24.si

Velika drama v Dallasu tokrat z nesrečnim koncem ...

Slovenija

Konec tedna do -20°C in štiri metrski valovi

Deli na:
Konec tedna do -20°C in štiri metrski valovi

Foto: Reuters

Zima je močno pritisnila in ob hudem mrazu burja na Primorskem ovira promet in celo delo v Luki Koper. Konec tedna lahko pričakujemo do štiri metre visoke valove morja, temperature pa bi lahko padle tudi do -20°C.

Državna meteorološka služba je danes zaradi pričakovane močne burje za primorsko regijo sprožila rdeči alarm in s tem razglasila najvišjo stopnjo ogroženosti. Nizke temperature pa bodo v prihodnjih dneh zajele skoraj vso Slovenijo, so danes povedali na Agenciji RS za okolje (Arso).

"Burja na Primorskem se bo danes popoldne še okrepila in bo najmočnejša do četrtka dopoldne," je na novinarski konferenci povedal svetovalec na področju meteorologije na Arsu Branko Gregorčič. "V tem času bodo njeni najmočnejši sunki lahko v Vipavski dolini dosegli hitrost od 130 do 160 kilometrov na uro, ob Obali pa med 90 in 120 kilometrov na uro," je napovedal.
 
Po njegovih besedah bo Slovenijo tudi preplavil mrzel celinski zrak. V dneh od petka do ponedeljka bodo dnevne temperature v večjem delu Slovenije ostale pod - 5 stopinjami Celzija, ponoči pa bodo padle pod - 10, v zatišnih legah s snežno odejo do okoli - 20 stopinj Celzija, je dodal.