rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Konec tedna do -20°C in štiri metrski valovi

Deli na:
Konec tedna do -20°C in štiri metrski valovi

Foto: Reuters

Zima je močno pritisnila in ob hudem mrazu burja na Primorskem ovira promet in celo delo v Luki Koper. Konec tedna lahko pričakujemo do štiri metre visoke valove morja, temperature pa bi lahko padle tudi do -20°C.

Državna meteorološka služba je danes zaradi pričakovane močne burje za primorsko regijo sprožila rdeči alarm in s tem razglasila najvišjo stopnjo ogroženosti. Nizke temperature pa bodo v prihodnjih dneh zajele skoraj vso Slovenijo, so danes povedali na Agenciji RS za okolje (Arso).

"Burja na Primorskem se bo danes popoldne še okrepila in bo najmočnejša do četrtka dopoldne," je na novinarski konferenci povedal svetovalec na področju meteorologije na Arsu Branko Gregorčič. "V tem času bodo njeni najmočnejši sunki lahko v Vipavski dolini dosegli hitrost od 130 do 160 kilometrov na uro, ob Obali pa med 90 in 120 kilometrov na uro," je napovedal.
 
Po njegovih besedah bo Slovenijo tudi preplavil mrzel celinski zrak. V dneh od petka do ponedeljka bodo dnevne temperature v večjem delu Slovenije ostale pod - 5 stopinjami Celzija, ponoči pa bodo padle pod - 10, v zatišnih legah s snežno odejo do okoli - 20 stopinj Celzija, je dodal.