ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za torek, 11. avgusta

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

tovornjak, počena pnevmatika, izvoz unec Svet24.si

FOTO: Tovornjak s počeno pnevmatiko pristal na ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

hana Njena.si

Hana odšla iz Nemčije

Slovenija

Kmetje Šarcu: Odstop ministrice Pivčeve bi bil katastrofa

Deli na:
Kmetje Šarcu: Odstop ministrice Pivčeve bi bil katastrofa

Aleksandra Pivec - Foto: Primož Lavre

Kmetijski sektor brani ministrico Aleksandro Pivec, ki se ji zaradi očitkov na račun njenega dela pri projektu SRIPT maje stolček. Premier Marjan Šarec čaka, da se ministrica vrne z bolniške, nato pa naj bi se po pogovoru z njo odločil, ali ji še zaupa. Medtem je več kmetijskih organizacij pisalo Šarcu ga opozorilo, da bi bil odstop Pivčeve "katastrofa za slovensko podeželje v času SKP 2021-2027".

Ministrici ne moremo nič očitati, ampak ji lahko samo čestitamo za sistematičen, človeški in profesionalen pristop pri sodelovanju z vsemi deležniki v kmetijstvu, v pismu podpore pravijo Aleš Zidar, predsednik Društva za razvoj slovenskega podeželja, Eko Prlekija - Skupnost za razvoj ekološkega kmetijstva, Kmetijska zadruga Agraria Koper, Slovensko združenje rejcev konj pasme – Posavec, Slovensko združenje za integrirano pridelavo zelenjave, Združenje Rejcev Konj slovenske hladnokrvne pasme in Ekoci, eko civilna iniciativa Slovenije.

Na spletu so začeli zbirati tudi podpise pod peticijo v podporo ministrici.


Objavljamo pismo podpore ministrici:

Odstop ministrice dr. Aleksandre Pivec bi bila katastrofa za slovensko podeželje v času SKP 2021-2027

Dr. Aleksandri Pivec na mestu kmetijske ministrice ne moremo nič očitati, ampak ji lahko samo čestitamo za sistematičen, človeški in profesionalen pristop pri sodelovanju z vsemi deležniki v kmetijstvu. Čeprav so v svetovnem merilu razmere v kmetijskem sektorju nestabilne je ministrica s svojo ekipo v Sloveniji vnesla veliko pozitivne energije in pričakovanj, kar je po dolgih desetletjih pričelo povezovati različne deležnike v kmetijskem prostoru.

V Sloveniji je veliko posameznikov, ki se vsak dan iskreno trudijo in trdo delajo za interese slovenskega kmetijstva in podeželja in nobeden si ne zasluži javnega linča, kakršnega trenutno prestaja ministrica dr. Aleksandra Pivec. Njeno ministrovanje in sporni projekt nista vsebinsko povezana in odstop ministrice zaradi slabo vodenega projekta SRIPT s strani Turistično-gostinske zbornice Slovenije je podobno, kot če bi najboljšo kravo v hlevu prodali samo zaradi tega ker so kokoši prenehale nesti jajca.

Namigovanja, da sporni projekt SRIPT dokazuje moralno ali kakšno drugo neustreznost dr. Aleksandre Pivec za kmetijsko ministrico v javnost plasirajo tisti, ki ne poznajo njenega dela in vrednot za katere se zavzema.

Slovenija, slovensko podeželje in kmetijstvo je predolgo čakalo na kmetijskega ministra, kot je dr. Aleksandra Pivec. Ministra, ki posluša, razmišlja, povezuje in sklepa kompromise, ki so spremenljivi za vse udeležence ter imajo razvojni potencial. Največja napaka ministrice je odločno ukrepanje po tehtnem premisleku na kritičnih področjih v slovenskem kmetijstvu. Takšna primera sta bila sprejem interventnega zakona za odvzem zveri in predlog zakona o kmetijskih zemljiščih.

Z političnimi zaslužkarji se moramo strinjati, da je kmetijska ministrica dr. Aleksandra Pivec »slab politik«, ker iskreno misli, govori in dela tisto kar je najboljše za slovensko kmetijstvo, podeželje in ljudi, ki živimo v Sloveniji. V Sloveniji so »dobri politiki« tisti, ki so stari mački javnega nastopanja in sprenevedanja, vedno kalkulirajo kaj je dobro za njihove interese in izvajanje ter zagovarjajo samo tiste projekte, ki jim prinašajo največ političnih točk in podpore javnega mnenja.

Ministrica ni nič od tega, ampak je človek akcije in besede in njena največja vrednota in poslanstvo so izvajanje pozitivnih sprememb na podeželju, ki bodo vsem nam in našim otrokom zagotovile boljšo prihodnost. Zelo ironična in žalostna je situacija, da sedaj ko smo se po več desetletjih kmetje in ostali deležniki v kmetijstvu začeli povezovati in sodelovati pod vodstvom in pobudo kmetijskem ministrice, da bi jo sedaj kmetijstvo izgubilo in bi spet stagniralo naslednjo desetletje.


Verjamem, da si politični zaslužkarji in nekateri deležniki v kmetijstvu zelo želijo odhoda kmetijske ministrice, saj je ogrozila njihove obstoječe privilegije in jim s svojimi dejanji in pokončno politično držo dela veliko sivih las.

Ministrica dr. Aleksandra Pivec je ministrica malega človeka in kmeta, ki razume delovanje tržne ekonomije in pogoje, ki so potrebni za rast in razvoj močnih podjetij in poslovnih zgodb, ki bodo dolgoročno zagotavljala ekonomsko stabilnost slovenskega podeželja. Ministrica deluje v skladu s svojimi prepričanji in vrednotami ter sprejema odločitve, ki so velikokrat v škodo njenim osebnim interesom, ampak so nujno potrebne za razvoj slovenskega podeželja in lažje kmetovanje v izredno zahtevnih terenih in pogojih za kmetovanje.

V novi evropski perspektivi 2021-2027 mora slovensko kmetijstvo in podeželje sprejeti nekaj zelo težkih razvojnih odločitev in kompromisov, ki ji je ministrica dr. Aleksandra Pivec s svojo ekipo zaradi dobrega sodelovanja, iskrenega dialoga in zaupanja vseh deležnikov v njena iskrena prizadevanja in namene sposobna dogovoriti in implementirati v prakso.

Politični zaslužkarji in vsi ostali, ki zelo navijajo za njen odhod s položaja ministrice za kmetijstvo se naj javno izpostavijo, podajo strokovne argumente za slabo delo kmetijske ministrice, javno predstavijo boljše ukrepe za razvoj slovenskem podeželja in imenujejo osebe, ki bodo bolj uspešne pri uvajanju pozitivnih sprememb v razvoju slovenskega podeželja. Z slabonamernih rušenjem enega od najboljših kmetijskih ministrov v zgodovini Slovenije naj te osebe prevzamejo tudi politično in moralno odgovornost za slovensko samooskrbo s hrano in razvoj slovenskega podeželja.

Vsem kreatorjem tega medijskega linča naše kmetijske ministrice pa se moramo zahvaliti še za stranke učinke te medijske afere. Ljudje se ne zavedamo kar imamo, dokler ne pride do nevarnosti, da to izgubimo. Vsem nam je ta afera in bojazen, da lahko kmetijsko ministrico izgubimo odprla oči kako zelo dobro kmetijsko ministrico imamo in sedaj smo še bolj prepričani, da lahko pod njeno mirno in toplo žensko roko dosežemo dogovorom o SKP 2021-2027 in z njeno implementacijo v prihodnjih letih izboljšamo življenjski standard ljudi, ki živijo na podeželju.

Podporniki kmetijske ministrice dr. Aleksandre Pivec smo:
•    Aleš Zidar, predsednik Društva za razvoj slovenskega podeželja
•    Eko Prlekija d.o.o. so.p. Skupnost za razvoj ekološkega kmetijstva
•    Kmetijska zadruga Agraria Koper z.o.o.
•    Slovensko združenje rejcev konj pasme – Posavec
•    Slovensko združenje za integrirano pridelavo zelenjave
•    Združenje Rejcev Konj slovenske hladnokrvne pasme
•    Ekoci, eko civilna iniciativa Slovenije

Loading...