ana vurcer Odkrito.si

Znana slovenska pevka žaluje

horoskop-astro Svet24.si

Horoskop za sredo, 26. junija

hišna številka Petisvet.si

Vaša hišna številka razkriva vse o vas

vročina, živalski vrt madrid, 25.6.2019 Svet24.si

Vročina prodira, ogroženi so junijski rekordi

moški, gospodinjstvo Svet24.si

Mačo ali copata? Kaj mislite, katerih moških je ...

pop 18412X0064 Njena.si

Natalija Gros se spominja svojega pokojnega moža

Mateja Ropoša Njena.si

Obraz POP TV se je razveselil prvega otroka

Slovenija

Kdo vse bi bil rad namestnik Borisa Štefaneca

Deli na:
Kdo vse bi bil rad namestnik Borisa Štefaneca

Foto: Bobo - Novi namestnik bo imenovan za dobo petih let, pred imenovanjem pa je predvidena njegova javna predstavitev.

Na tretji javni poziv za namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), ki ga je objavil urad predsednika republike, je prispelo osem kandidatur. Prijavili so se Zoran Dimović, Rajko Gerič, Simon Savski, Jurček Žmauc, Borislav Snedec, Vanja Jus, Marjeta Tratnik Volasko in Patricija Muršič, so sporočili iz urada.

Kot so še sporočili, bodo kandidature zdaj predane izbirni komisiji, v kateri so Ivan Hršak (predstavnik državnega zbora), Benjamin Flander (predstavnik vlade), Jana Petrič (predstavnica Sodnega sveta), Helena Kamnar (predstavnica uradniškega sveta) in Erik Brecelj (predstavnik CNVOS - krovne mreže slovenskih nevladnih organizacij).

Izbirna komisija bo preverila izpolnjevanje pogojev kandidatov in ocenila njihovo primernost ter najpozneje v 14 dneh predsedniku republike posredovala svoje poročilo. Predsednik republike nato imenuje novega namestnika predsednika KPK, pri čemer je vezan na imena, ki mu jih posreduje izbirna komisija. Imenovanje mora opraviti najpozneje v 30 dneh po prejemu seznama kandidatov. V primeru, da ne imenuje nobenega kandidata, mora o tem obvestiti izbirno komisijo in ponoviti javni poziv. Do zdaj sta bila sicer neuspešna že dva poziva.

Imenovanje novega namestnika predsednika KPK je potrebno, ker zdajšnjemu namestniku Igorju Lambergarju v nedeljo poteče mandat. Lambergar je na nedavni novinarski konferenci, na kateri je KPK predstavila poročilo o delu v preteklem letu, napovedal, da se najverjetneje vrača v policijo.

Novi namestnik bo imenovan za dobo petih let, pred imenovanjem pa je predvidena njegova javna predstavitev.

Loading...