IMG_2029 Odkrito.si

Nominacija je bila velika nagrada za njeno delo

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 23. avgusta

sladoled uvodna Svet24.si

Za vsak astrološki znak drugačna ohladitev

reševanje jamarja Svet24.si

FOTO: Padajoče kamenje jamarju prebilo čelado, ...

Alma Novljan Svet24.si

Almo Novljan še vedno iščejo tako slovenski kot...

nikolina4 Njena.si

Vse za dober šov: Nikolina pretentala družino in...

fatalni 7 Njena.si

Jan Plestenjak sporočil žalostno novico

Slovenija

Kdo vse bi bil rad namestnik Borisa Štefaneca

Deli na:
Kdo vse bi bil rad namestnik Borisa Štefaneca

Foto: Bobo - Novi namestnik bo imenovan za dobo petih let, pred imenovanjem pa je predvidena njegova javna predstavitev.

Na tretji javni poziv za namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), ki ga je objavil urad predsednika republike, je prispelo osem kandidatur. Prijavili so se Zoran Dimović, Rajko Gerič, Simon Savski, Jurček Žmauc, Borislav Snedec, Vanja Jus, Marjeta Tratnik Volasko in Patricija Muršič, so sporočili iz urada.

Kot so še sporočili, bodo kandidature zdaj predane izbirni komisiji, v kateri so Ivan Hršak (predstavnik državnega zbora), Benjamin Flander (predstavnik vlade), Jana Petrič (predstavnica Sodnega sveta), Helena Kamnar (predstavnica uradniškega sveta) in Erik Brecelj (predstavnik CNVOS - krovne mreže slovenskih nevladnih organizacij).

Izbirna komisija bo preverila izpolnjevanje pogojev kandidatov in ocenila njihovo primernost ter najpozneje v 14 dneh predsedniku republike posredovala svoje poročilo. Predsednik republike nato imenuje novega namestnika predsednika KPK, pri čemer je vezan na imena, ki mu jih posreduje izbirna komisija. Imenovanje mora opraviti najpozneje v 30 dneh po prejemu seznama kandidatov. V primeru, da ne imenuje nobenega kandidata, mora o tem obvestiti izbirno komisijo in ponoviti javni poziv. Do zdaj sta bila sicer neuspešna že dva poziva.

Imenovanje novega namestnika predsednika KPK je potrebno, ker zdajšnjemu namestniku Igorju Lambergarju v nedeljo poteče mandat. Lambergar je na nedavni novinarski konferenci, na kateri je KPK predstavila poročilo o delu v preteklem letu, napovedal, da se najverjetneje vrača v policijo.

Novi namestnik bo imenovan za dobo petih let, pred imenovanjem pa je predvidena njegova javna predstavitev.

Loading...