Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kdo so kadri SMC in katera ministrstva hoče obvladovati Cerar

Deli na:
Kdo so kadri SMC in katera ministrstva hoče obvladovati Cerar

Foto: Bobo

Miro Cerar se o imenih oziroma posameznih ministrstvih ne izreka. Jasno je povedal, da bo SMC (zajela naj bi šest vladnih resorjev) prevzela tudi kak državotvorni resor in posebej omenil ministrstvo za finance.

Za Alenko Bratušek torej ne bi bilo prostora na čelu finančnega ministrstva. Težko pa verjamemo, da bi stranko nekdanje premierke povsem potisnil ob stran, čeprav bi prav s tem nazorno pokazal, da mu gre za spremembe. Kakšna nezaupnica političnemu razredu je bila izrečena na volitvah, če bi Bratuškova še naprej vedrila v vladi?

Ve se, kdo mu je pisal program, med njimi bo gotovo tudi kak minister. Poiskali jih bodo, kot se je izrazil, zelo previdno. To je Aleksandar Kešeljević (gospodarstvo), Milojka Kolar (finance), Bojan Dobovšek (notranje zadeve), Emil Erjavec (kmetijstvo), Dragan Matić (kultura) ... V izvršilnem odboru stranke je Andreja Jerina, državna sekretarka na ministrstvu za kmetijstvo in okolje. Ob njem je podpredsednica stranke Simona Kustec Lipicer (javna uprava). Za finančnega ministra bi Cerar rad pridobil Mojmirja Mraka, vendar se že pojavljajo pripombe, da bi bil prav tako »neoliberalec« kot sta bila Šušteršič in Čufer. Odvetnica Vesna Györkos Žnidar bi lahko prevzela pravosodni resor. Nekateri mediji navajajo Ljuba Germiča, nekdanjega poslanca LDS, ki bi prevzel ministrstvo za infrastrukturo. Zunanji minister bi bil lahko podpredsednik stranke Milan Brglez, profesor s FDV. Poleg Cerarja je bil edini, ki je dajal izjave in nastopal na soočenjih. Funkciji se skromno odreka, a je na zavrača. Na FDV je vodil komisijo, ki je magistrsko nalogo Bratuškove kljub malomarnostim potrdila.