Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kdo je bolj Kučanov: Dom Bernarda Brščiča ali lista SDS-SLS z Milanom Zverom in Francem Bogovičem?

Deli na:
Kdo je bolj Kučanov: Dom Bernarda Brščiča ali lista SDS-SLS z Milanom Zverom in Francem Bogovičem?

Marjan Podobnik, Janez Janša in Franc Bogovič - Foto: Bobo

»Če je stranka DOM del Kučanovih načrtov, del čigavih načrtov je sanjska EPP naveza udbokomunistov Zver-Bogovič?« je prvak Doma Bernard Brščič na tviterju repliciral na tvit, ki ga je delil prvak SDS Janez Janša.

V njem je anonimni Firbec obračunaval s podpredsednico Doma Lucijo Ušaj, ki je na dan, ko sta obe stranki vložili svoji evropski listi na Državno volilno komisijo zapisala: »Glas za SDS+SLS ali NSI je glas za Angelo Merkel. Juncker: Angela Merkel bi lahko prevzela vlogo na EU-ravni.«

Na njen tvit se je, kot rečeno, odzval anonimni Firbec: »Glas za Dom je glas za to, da bo šlo vse po Kučanovih načrtih.« In ta tvit je potem delil Janša, kar je razjezilo Brščiča, saj je prejšnji teden bivši poslanec SDS Vinko Gorenak zagotovil premirje med strankama.

Dom kratkoročno škodi SDS, saj ta lahko izgubi tretji mandat v Evropskem parlamentu, sam pa ga bo težko zasedel, po drugi strani pa ji dolgoročno koristi, saj bo njen zaveznik v državnem zboru, če se bo po naslednjih volitvah prebil vanj.

Če bo SDS izgubila tretji mandat, NSI pa drugega, bo levica zasedla pet mandatov v Evropskem parlamentu, kar bi gotovo razveselilo nekdanjega šefa komunistične partije. Po drugi strani pa je bil v tej isti partiji vse do propada prejšnjega režima Milan Zver, v stranki, ki ji ta pripada zdaj, pa obtožujejo Franca Bogoviča, da je varovanec nekdanjega šefa Udbe Silva Gorenca.

Govori se celo, da naj bi Bogovič kot župan Krškega podelil Gorencu naziv častnega župana, a v občini Krško odgovarjajo, da Gorenc sploh ni njihov častni občan. Ko je bil Bogovič pred petimi leti izvoljen za evropskega poslanca na listi NSI-SLS, je poslanec SDS Zvonko Černač na vrtu Trstenjakove govoril, da je SD dobila še drugega poslanca. No, zdaj je Bogovič na skupni listi SDS in SLS.