Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Katarina Kresal: Z zastrašujočo idejo o 60+ Janša poziva k obuditvi totalitarne družbe

Deli na:
Katarina Kresal: Z zastrašujočo idejo o 60+ Janša poziva k obuditvi totalitarne družbe

Foto: Bobo

Janez Janša z nestrpno, surovo in brezkompromisno retoriko v slovensko družbo širi najbolj nerazumne vzorce sovraštva, se je Katarina Kresal na svojem blogu lotila predsednika SDS. Janšo po njenem moti "vedno več stvari", od delovanja sodišč, državne tožilke, ponedeljkov, ki jih mora kot obtoženec presedeti na sodišču, pravnomočnih sodbe, črke J, novinarjev in še več, Kresalova prvaku opozicije očita nestrpen odnos.

"Volilna kampanja največje opozicijske stranke in njenega predsednika se je pričela tisti trenutek, ko so izgubili oblast. Nanjo se želijo vrniti za vsako ceno," je zapisala

Ironično je, da k prevzemu politične odgovornosti poziva ravno tista stranka, ki možnosti, da bi sama kadarkoli prevzela politično ali pa objektivno odgovornost za svoja dejanja, pravzaprav sploh ne priznava, komentira Kresalova odločitev SDS, da se ne udeleži pogovorov o potezah po padcu vlade pri predsedniku države Türku. 
 
Predsednik DS je v devetdesetih kot obrambni minister sodeloval v "nedovoljeni trgovini z orožjem", piše predsednica LDS o Janši, kot premier je vodil vlado, ki je po mnenju Kresalove "ob nakupu oklepnikov izpeljala enega najbolj spornih in najbolj netransparentnih poslov v zgodovini slovenske države". SDS očita tudi ponarejanje arhivskega gradiva. Namesto, da bi prevzela odgovornost, SDS vselej z agresivno retoriko prepričuje volivce, da gre za zarote, da so proti njej naperjeni mediji in da je SDS žrtev sistema, pravi Kresalova.
 
Ideja, da bi SDS na volitvah osvojila 60+ odstotkov glasov, je po mnenju predsednice LDS zastrašujoča za slovensko družbo. Janez Janša po njenem ni človek, ki bi verjel v vrednote sodobne družbe 21. stoletja, med njimi tudi v osnovno demokratično pravico - da volivci volijo tistega, kogar želijo, meni Kresalova. Nmesto tega  poziva k obuditvi totalitarne družbe, v kateri bi vladala le ena, njegova opcija, piše.