reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Karba mora z Dela: Prisilili so me v podpis sporazuma o prekinitvi delovnega razmerja

Deli na:
Karba mora z Dela: Prisilili so me v podpis sporazuma o prekinitvi delovnega razmerja

Uprava Dela je prekinila pogodbo o delovnem razmerju z novinarjem Dejanom Karbo, poroča spletno Delo. Vodstvo Dela trdi, da je bila prekinitev sporazumna, Karba odgovarja, da je bil vanjo prisiljen.

Karba je za spletno Delo povedal, da je bil včeraj pozno popoldne poklican na sestanek z v. d. odgovornega urednika Dela Bojanom Budjo, na sestanku pa so bile prisotne še članici uprave Dela, Marjeta Zevnik in Irma Gubanec, ter pravnica podjetja Nataša Jakiša. Karbi naj bi postavili izbiro: ali ga suspendirajo, kar bi pomenilo, da bi moral sam pokriti sodne stroške v tožbah zoper njega, ali pa podpiše sporazum o prekinitvi delovnega razmerja. "V podpis sem preprosto moral privoliti oziroma sem bil vanj prisiljen," pravi Karba. Zevnikova, dodaja novinar, naj mu ne bi časa za premislek, vztrajala je, da se odloči na sestanku.

Budja je za Finance izjavil, da so se s Karbo sešli sporazumno, predsednica uprave Dela Marjeta Zevnik pa je prav tako za Finance dejala: "S Karbo smo imeli razgovor, očitno nimamo sinergije za nadaljnje sodelovanje."

Izvršni odbor Sindikata novinarjev Dela (SND) protestira zaradi postopka prekinitve delovnega razmerja z Dejanom Karbo. Upravi očitajo, da sindikata ni vključila v postopek, tudi Karbi ni bilo omogočeno, da zaprosi za pomoč sindikata.