Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kandidatka za veleposlanico Blanchardova se zaveda, kako pomemben je njen položaj za Melanio Trump

Deli na:
Kandidatka za veleposlanico Blanchardova se zaveda, kako pomemben je njen položaj za Melanio Trump

Lindy Blanchard - Foto: 100X Development Foundation

Odbor ameriškega senata za mednarodne odnose je včeraj soglasno brez ugovora potrdil nominacije osmih kandidatov za veleposlanike, med njimi tudi Lynde "Lindy" Blanchard, ki jo Bela hiša pošilja v Slovenijo. Nominacije mora potrditi še celoten senat.

Kandidatka za novo veleposlanico ZDA v Sloveniji, podjetnica in humanitarna aktivistka Lynda Blanchard, se je članom odbora za mednarodne odnose predstavila sredi avgusta, zaslišanje pa je potekalo gladko brez težav.

V svojem nastopu je Slovenijo označila za zanesljivo partnerico ZDA in pomembno regionalno silo pri uveljavljanju demokratičnih reform v balkanskih državah.

Med drugim je izpostavila, da si je Slovenija, čeprav je mlada država, že zagotovila izjemen sloves na področju mednarodnega sodelovanja. V okviru zveze Nato pa so slovenski vojaki podpirali ameriški misiji v Afganistanu in Iraku.

Pohvalila je tudi, da je slovenska vlada sprejela stroge ukrepe v boju proti trgovini z ljudmi, slovenske institucije pa so varuhi državljanskih svoboščin in promovirajo človekove pravice doma in po svetu.

V svoji izjavi je med drugim še dejala, da se zaveda, kako pomemben je položaj ameriškega veleposlanika v Ljubljani tudi za prvo damo Melanio Trump.

Za zdaj še ni znano kdaj bo Blanchardova dobila zeleno luč senata, vendar se bo to verjetno zgodilo hitro in skoraj zagotovo brez glasovanja soglasno, saj ne gre za sporno imenovanje.